13.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaKolumneKomentar tjednaZašto nam Julijo Srgota nije želio poslati svoj životopis?

Zašto nam Julijo Srgota nije želio poslati svoj životopis?

Jedva dođosmo do životopisa Julija Srgote, novog direktora TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Iz Turističke zajednice nam ga nisu željeli poslali uz odgovor kako Srgota još nije njihov zaposlenik, te da ga kontaktiramo izravno, a pri tome su se pozvali na famozni GDPR.

Kad smo ga kontaktirali izravno, Srgota je pitanje doživio kao neprijateljski novinarski čin. Njegovom čuđenju što će nama njegov životopis gotovo da nije bilo kraja.

Nije nam ga poslao.

A ni životopisi niti programi za javne funkcije nisu, a ne smiju ni biti “svete krave”.

Javnost ima pravo znati što je dosad radio i kako je svoju karijeru gradio novi direktor TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

A osim toga, to je i minimum poštovanja prema ostalim kandidatima koji su ispunjavali sve natječajne uvjete i koji su aplicirali za finu poziciju direktora županijske turističke zajednice, ali su ostali “kratkih rukava”.

Interes javnosti je pojačan i samim time što je, na kraju, pobijedio kandidat koji je u prvom (poništenom) natječaju imao najmanji broj glasova članova Vijeća. U prvom krugu glasovanja 2, a u drugom krugu glasovanja nijedan od 8 prisutnih članova nije procijenio kako je njegov program najbolji od svega što im je prezentirano. Članovi su tada dali po četiri glasa njegovim dvjema protukandidatkinjama.

Ali, kako nijedna od njih dviju nije dobila većinu, natječaj je poništen.

Činjenica da u drugom krugu glasovanja nije dobio nijedan glas povjerenja članova Vijeća, a da je i u prvom imao najmanji broj glasova, mnoge bi obeshrabrila, no ne i Julija Srgotu. Javio se i na drugi natječaj raspisan mjesec i nešto malo dana nakon prvog i – pobijedio. S tankom većinom glasova. Pet od devet.

Je li se u međuvremenu dogodila – HDZ politika?

Kako to, kako to?

Srgota je magistar ekonomije, diplomirao je 2004. na dubrovačkom Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu, a potom je godinu dana odradio u Poreznoj upravi kao vježbenik visokog stupnja (stoji mu u životopisu).

Od 2006. postaje zaposlenikom Hotela Maestral, prvo kao voditelj projektnog tima implementacije ISO standarda, a onda kao voditelj osiguranja i zaštite Hotela Maestral.

2017. godine postaje predsjednik Uprave Hotela Maestral. Do 2020. kada podnosi ostavku na to mjesto, točno godinu dana od privatizacije te hotelske kuće.

U veljači 2021. izabran je za predstojnika područnog ureda Dubrovnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a već nakon godinu i pol dana postaje novi direktor TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Njegovom napredovanju u poslu zacijelo nije odmogla činjenica da se 2015. godine učlanio u Hrvatsku demokratsku zajednicu.

U sedam godina svog članstva u HDZ-u gradio je karijeru na način da je tri puta izabran za neku od rukovodećih direktorskih pozicija – prvo u Hotelima Maestral, pa u Zavodu za zapošljavanje, pa sad u TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Znate priču o zlatnoj ribici i trima željama? Mene nekako sve asocira na to.

Kad smo ga pitali je li član HDZ-a, Srgota je odgovorio protupitanjem – pa je li to neki problem?

Njemu nije.

Možda bi ga trebao uputiti svim onim mladim ljudima koji unatoč svom obrazovanju, zdravoj ambiciji i zadovoljavanju svih uvjeta na natječajima nemaju šansu za ikakav, a kamoli direktorski posao, jer nemaju iskaznicu stranke.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA