32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZamjenica Tepšić primila u službeni posjet zamjenicu veleposlanika Kraljevine Norveške

Zamjenica Tepšić primila u službeni posjet zamjenicu veleposlanika Kraljevine Norveške

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primila je danas u službeni posjet zamjenicu veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Hommu Latif.

Prijemu su nazočile savjetnica za projekte u veleposlanstvu Norveške Maja Dodić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Zamjenica Tepšić poželjela je dobrodošlicu zamjenici veleposlanika Norveške koja prvi put boravi u Dubrovniku te je upoznala ovom prigodom sa krovnim gradskim projektom usmjerenim na odgovorno i održivo upravljanje destinacijom „Respect the City“,  dodavši usto kako su turistički rezultati za ovu sezonu vrlo uspješni i daju optimizam za budućnost. Istaknula je dobru suradnju s Norveškom u kontekstu zračne povezanosti i sve većeg interesa posjetitelja iz Skandinavije za odmorom u Dubrovniku.

U ovoj prilici zamjenica veleposlanika Latif istaknula je kako se ove godine obilježava trideset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Hrvatske i Norveške što je pokazatelj prijateljskog odnosa i želje za daljnjom kooperacijom naročito kada je riječ o poticanju energetske obnove, zelenim politikama u lokalnoj zajednici i zaštiti okoliša kao segmentima koji kako je kazala mogu znatno unaprijediti kvalitetu života. Dodala je kako postoji značajan interes norveških investitora za ulaganja u sektor obnovljivih izvora energije na području Hrvatske i da Dubrovnik ima izvrsne potencijale za upravo takvu vrstu investiranja koja može pridonijeti modernim i održivim trendovima i tehnologijama na koje se Dubrovnik snažno oslanja i primjenjuje ih.

Na kraju prijema zamjenica gradonačelnika Tepšić uručila je prigodni poklon zamjenici veleposlanika Hommi Latif sa željom da se diplomatski odnosi nastave njegovati s ciljem poticanja ekonomskog i društvenog prosperiteta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA