28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMaja i Bruno Šimleša prikupili više od pola milijuna kuna za pomoć...

Maja i Bruno Šimleša prikupili više od pola milijuna kuna za pomoć onkološkim bolesnicima

Primopredajom simboličnog čeka na ukupni iznos od 563.626,32 kuna Udruzi SVE za NJU, Bruno Šimleša završio je veliku humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za psihološku podršku ženama oboljelima od raka. Nakon ukupno prijeđenih 1090 kilometara tijekom protekla dva ljeta, 47 dana planinarenja s teškim ruksacima po kiši i velikim vrućinama, Bruno i njegova supruga Maja svojom su akcijom omogućili više tisuća besplatnih psiholoških savjetovanja onkološkim bolesnicama, korisnicama Udruga SVE za NJU. Naime, Udruga već više od desetljeća pruža nužnu psihosocijalnu podršku ženama oboljelima od raka, organizira razne seminare i radionice, osigurava besplatan smještaj u Zagrebu za bolesnice tijekom primanja terapije, a korisnicama je Udruga dostupna i za pitanje ili savjet svakog dana u godini.

„Najprije se želim zahvaliti Bruni i Maji koji nesebično pomažu brojnim bolesnicama te dižu svijest o važnosti svake vrste podrške u borbi s rakom, a posebice psihološke. Nakon dijagnoze mnogi oboljeli se osjećaju usamljeno, ali ovom humanitarnom akcijom mnogi vide da zaista nisu sami, da podrška dolazi iz svakog kutka Hrvatske te dobivaju ohrabrenje da okrenu naš telefonski broj i zatraže pomoć“, ističe Ljiljana Vukota, voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge SVE za NJU.

Brunin i Majin pohod na prikupljanje pola milijuna kuna krenuo je prošle godine na rtu Kamenjak, koji je, uz prikupljenih 321.000 kuna, završio u rujnu 2021. na Kninskoj tvrđavi. Godinu dana kasnije, neumorni Bruno i Maja upravo su s tog mjesta započeli ovogodišnju etapu akcije, a u 25 dana, nakon prehodanih 575 kilometara po zahtjevnim usponima Dinare i Biokova, uz brojne prijatelje i pratitelje koji su podržali akciju, prikupili su više od 240.000 kuna te stigli do najjužnije kopnene točke Hrvatske – Prevlake.

„Na svečanoj dodijeli donacije u Udruzi dočekalo nas je tridesetak korisnica, a kroz emotivni razgovor dobili smo potvrdu važnosti zašto ovo radimo, ali i veliku motivaciju za buduće avanture. Neizmjerno smo zahvalni svim dobrim ljudima koji su podržali akciju i u ovim teškim vremenima donirali, ali i svima koji su odvojili svoje dragocjeno vrijeme i pridružili nam se u planinarenju. Hvala na svakoj poruci ohrabrenja, komentaru, ali i tisućama poruka podrške svim oboljelima od ove teške bolesti“, poručuje Bruno, koji već planira nove plemenite pustolovine.

Bruno i Maja nakon 25 dana i 575 kilometara humanitarnog hoda stigli su na Prevlaku

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA