28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVrtić Pčelica dobio građevinsku dozvolu

Vrtić Pčelica dobio građevinsku dozvolu

Grad Dubrovnik dobio je građevinsku dozvole za rekonstrukciju – dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici. Planiranim zahvatom vrtić će sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno njih 15 i to 9 vrtićkih skupina i 6 jasličkih te će moći primiti 250 djece.

Rekonstrukcijom i nadogradnjom predviđa se zadržati tlocrtni oblik postojeće zgrade uz dogradnju od 25 metara dužno na istočnoj strani te nadogradnju dvije etaže. Dio postojeće zgrade morat će se ukloniti te ojačati temelji na tim dijelovima.

Uz prostore za vrtićke grupe radit će se centralna kuhinja i praonica rublja, s obzirom da će ovo biti i upravni prostori novoformirane ustanove Dječji vrtić Pčelica, prilagođeni potrebama novoplaniranog broja korisnika. Ujedno su predviđeni i potrebni prostori za odgajatelje vrtićkih i jasličnih skupina te sanitarije.

Na etaži drugog kata, u zapadnom dijelu nadogradnje, predviđen je prostor uprave. Osigurani su prostori za ured ravnatelja i stručne službe – uredi pedagoga, psihologa, edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka te zdravstvene voditeljice, kao i prostori za izolaciju sa sanitarijama.

Unutar dograđenog dijela prizemlja predviđa se prostor za izvannastavne aktivnosti u površini od cca 85 m2, s pratećim sanitarnim prostorijama za djecu, namijenjen djeci u godini prije polaska u osnovnu školu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u dječjem vrtiću, kao i posebnim programima predškolskog odgoja i naobrazbe.

Treći kat oblikuje se kao prohodan zeleni krov s prostorima za boravak i igru na otvorenom, djelomično natkriven trjemovima i zasjenjen pergolama.

Sprave za dječju igru su tipske te se izvode prema uputama proizvođača, okolni prostor vrtića će se hortikulturno urediti, a u dvorištu će se postaviti klupe te koševi za otpatke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA