6.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaPolitikaVlahušić: Konavljani trebaju GPS po gradu, Lasić: Segregaciji je mjesto u ropotarnici...

Vlahušić: Konavljani trebaju GPS po gradu, Lasić: Segregaciji je mjesto u ropotarnici povijesti

Božo Lasić, načelnik Općine Konavle se večeras putem Facebook osvrnuo na nedavnu izjavu Andra Vlahušića. Bivši dubrovački gradonačelnik izjavio je za jedan medij, a u kontekstu špekulacije o potencijalnim kandidatima za mjesto pročelnika UO za komunalne djelatnosti Grada Dubrovnika, “da Konavljanima dok se nauče ići po Gradu treba GPS. “Kažu da treba gledati tko ti govori, a ne što se govori, no ovakva retorika od koga god dolazi, jednostavno je previše”, napisao je Lasić te dodao kako je segregaciji i nekim političarima mjesto u ropotarnici povijesti.

Lasić je svoju objavu započeo izjavom Andra Vlahušić: ”Za komunalne djelatnosti je trebao doći čovjek iz Konavala pa bi mu, dok bi se naučio ići po gradu, trebao GPS”, na koju se potom osvrnuo.

“Iako se u prošlosti nisam osvrtao na komentare bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića smatrajući ih prvenstveno političkim folklorom, njegova nedavna izjava u jednom mediju o tome da ”Konavljanima dok se nauče ići po Gradu treba GPS” me jednostavno šokirala.

Kažu da treba gledati tko ti govori, a ne što se govori, no ovakva retorika od koga god dolazi, jednostavno je previše. Konavljani, Župljani i Primorci (odakle je i sam Vlahušić) su dio Dubrovnika i njegove slavne povijesti i svi mi osjećamo Dubrovnik kao naš Grad.

Na kraju krajeva mnogi Konavljani bili su na čelu Dubrovnika, a i sadašnji gradonačelnik Mato Franković rodom je s Pelješca.

Nažalost moram se prisjetiti da je ovaj trenutno nezavisni dubrovački vijećnik; koji je vođen promašenim idejama svoje veličine krajnje potučen na zadnjim izborima u Gradu Dubrovniku; u vrijeme dok je bio na čelu Grada Dubrovnika aktivno provodio segregacijsku politiku nastojeći okolne općine i njihove stanovnike omalovažiti na svakom koraku. Možda je njemu trebao GPS drugačije vrste dok je bio gradonačelnik, a definitivno mu treba danas!

Pitao bih ga također treba li svim našim Konavokama i Konavljanima koji prodaju na Zelenoj placi ili onoj u Gružu, ili svima onima koji su iz Konavala, a rade u Dubrovniku GPS?!

Na sreću šire dubrovačko područje i sam Grad Dubrovnik su uvijek bili puni pametnih ljudi pa su jasno pokazali da svatko ”može kako hoće, ali ne i dokle hoće”.

Danas zajednički riješavamo svoje probleme, ne lomimo ih jedni drugima preko leđa i stalno surađujemo. Kao rezultat toga imamo puno bolje uvjete i standard za sve građane Dubrovnika, Konavala, Župe dubrovačke i Dubrovačkog primorja.

Segregaciji je mjesto u ropotarnici povijesti. Zajedno s nekim političarima”, zaključio je Lasić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]