Vina vinarije Miljas – zlatna medalja za Dubrovačku Malvasiju

Vina Miljas su na ovogodišnjoj 28 VINISTRI osvojila vrijedno odličje, Zlatnu medalju (91 bod) za Dubrovačku Malvasiju berba 2021 god. te srebrenu diplomu za Maraštinu (87,33 boda) na natjecanju SVIJET MALVAZIJA koje se ove godine održalo po 13 put.

Na ovogodišnjoj Vinistri,  najvećoj i najstarijoj regionalnoj izložbi vina interes izlagača bio je nikad veći – sudjelovalo je više od 110 izlagača, od čega 80 vinara.

Svijet malvazija je međunarodno natjecanje malvazija koje se od 2009. godine održava u organizaciji Vinistre – udruge vinogradara i vinara Istre, a pod pokroviteljstvom Istarske županije. Ova eno manifestacija nastaje kao rezultat svjetskih trendova proizvodnje i potrošnje vina proizvedenih od autohtonih vinskih sorti koje imaju snažnu vezu s teritorijem na kojem uspijevaju, a proizvode se u ograničenim količinama.

Naša Dubrovačka malvasija za zlatnu je medalju osvojila 91 bod, a srebrna diploma za Maraštinu  dodjeljena je za 87,33 boda – govori Miho Miljas koji je zajedno s bratom Zvonkom danas nastavlja posao koji je pokrenuo njihov otac, nedavno preminuli Ivo Miljas, začetnik vinarije Miljas.

Nije prvi puta da su vina obitelji Miljas nagrađena visokim odličjima, lani su osvojili brončano odličje za vino Grk Miljas na prestižnom International Wine Challenge (IWC) u Londonu, a i na lanjskoj Vinistri  u konkurenciji Malvasija cijeloga mediterana  za Malvasiju dubrovačku 2019. god.  i vino Maraština 2019. dobili su  srebrenu i brončanu diplomu,  na Sabatini 2021. Miljasova  Malvasija 2020. dobila je zlatnu medalju, a  na Zagrebačkom ocjenjivanju ”Vina iz davnina” su  Grk (2019.) i Malvasija Dubrovačka (2018) dobili  zlatnu medalju, a nagrađeni su i njihov  Cuvee Blanc,  Maraština i Rose Miljas.

foto: Vinistra

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.