19.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaNaša čeljadU našem stiluVilla Orabelle, produžena ruka luksuza Hotela "Lero": gosti su iznenađeni onim na...

Villa Orabelle, produžena ruka luksuza Hotela “Lero”: gosti su iznenađeni onim na što tamo naiđu…

Dvije prelijepe obiteljske kuće koje su oduvijek privlačile poglede atraktivnošću svoje pozicije, na vrhu visoke i strme stijene, iznad plaže Miramare i Boninovo, s pogledom od “milijun dolara”, na more, Lokrum, Danče…od 2019. godine su u vlasništvu obitelji Šimec koja u Dubrovniku posjeduje Hotel “Lero”.

Kuća bliža moru kupljena je 2018., a godinu kasnije i gornja, a potom se krenulo u rekonstrukciju i uređenje koje je bilo nužno kako bi postale pravi mali smještajni luksuzni biserčić koji oduševljava sve goste koje u njima borave. Objedinjene su imenom Villa Orabelle – da bi se odmah stvorila asocijacija na ljepotu i zlato – što, definitivno i jesu.

Nakon tri godine obnove, što jedne, što druge kuće, u punom turističkom kapacitetu Vila se na tržištu našla u “epidemijskoj” 2021. u lipnju, tako da su se svi njeni kapaciteti i potencijali mogli osjetiti tek ove 2023.

– Sveukupan projekt s kupnjom i obnovom tijekom godina je izašao oko 9 milijuna eura, cjelovita obnova obje kuće, restoran, 2 vanjska bazena, sunčališta, terase, glorijet, personalni prostori, prilazi, parkinzi i ostalo – kazao nam je direktor Srđan Pujo dodajući kako svi gosti budu oduševljeni činjenicom da se Villa nalazi nedaleko od samog srca Grada, a oni se u njoj osjećaju kao na osami i uz osjećaj potpune privatnosti koju nudi. Ona je idealna za goste koji žele mir – dodaje Pujo.

Restoran Nebula je otvoren za sve posjetitelje

Villa Orabelle raspolaže sa 18 soba, od toga su 2 apartmana i jedna obiteljska soba, a u sklopu vile se nalazi i Restoran Nebula, fine dining restoran otvoren za sve posjetitelje, kako iz Dubrovnika, tako i za posjetitelje našeg grada. Kapacitet restorana je četrdesetak vanjskih sjedećih mjesta.

Za vanjsko uređenje obje kuće zaslužan je dubrovački arhitekt Marina Tošića koji je uredio i interijer donje kuće, dok je interijer gornje vile potpisao sarajevski arhitekt Nedžad Mulaomerović. U sklopu Ville se nalaze i prelijepi mozaici svestrane splitske autorice Tonke Alujević.

-Vodili smo se time da kuće moraju biti uređene u mediteranskom stilu, ali s modernim detaljima u unutarnjem uređenju. Uzimajući u obzir poziciju i način inicijalne gradnje iz 1950-ih, nastavljeno je u tom stilu i kuće su ostale u izvornim gabaritima. Iz tog razloga imamo više vrsta soba, neke su i manje dimenzijama, ali to gostima ne predstavlja problem jer shvaćaju da smo ostali pri izvornom stanju kuća -pojašnjava Pujo.

Koji su najčešći komentari koje ostavljaju gosti?

-Gosti su najviše iznenađeni ambijentom i uslugom, i većinom komentiraju da nisu uopće imali predstavu da postoji ovakav objekt u Dubrovniku, i gotovo uvijek ne samo da zadovoljimo, nego i premašimo njihova očekivanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA