34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaViktorija Knežević: Naravno da ću je tužiti. Ne može se svatko kome...

Viktorija Knežević: Naravno da ću je tužiti. Ne može se svatko kome padne na pamet nabacivati blatom. Ne sa mnom.

Viktorija Knežević na svom je FB profilu reagirala na priopćenje Maje Đerek, koje je ona poslala medijima, a u kojoj joj je, među ostalim, poručila da se mogla učlaniti i u HDZ. Knežević piše kako je riječ o lažnim optužbama, a njezin post prenosimo u cijelosti.

-Danas sam i ja postala meta lažnih optužbi Maje Đerek koja se trudi napasti svaku osobu s kojom je došla u kontakt za vrijeme svog boravka u Splitu, gdje je radila prvo kao savjetnica, a onda i kao pročelnica za imovinu.

Maju Đerek sam smatrala prijateljicom, često smo komunicirale, ponajviše o privatnim stvarima, nešto o stručnim temama, a najmanje o politici.

Zbog toga me iznenadilo objavljivanje dijela naše privatne komunikacije i njena optužba da sam joj – prijetila!

Maja Đerek je objavila poruku koju sam joj poslala, a ona je sljedećeg sadržaja:

“Draga Majo ima jedna izreka koja kaže da ne možeš spasiti čovjeka od njega samoga. Žao mi je, trudila sam se, ali vidim da ti nema pomoći, ti si otišla putem bez povratka. Žao mi je.”

Maknimo sada po strani činjenicu da se ova poruka ni uz najbolju maštu ne može shvatiti kao prijetnja, a budući da su razni portali prenijeli status Maje Đerek, dužnost mi je objasniti što se u stvari dogodilo.

Maja Đerek me je vrlo često kao prijateljica i kao kolegica kontaktirala i konzultirala oko pravnih pitanja, što mi pravnici vrlo često činimo jer nitko od nas nije najpametniji.

Vrlo rado sam joj priskakala kad god je bilo potrebno.

U kampanju Viktorije Knežević se uplela bivša splitska pročelnica s poprilično neugodnom objavom

Tako da sam bila upućena i u tzv. slučaj Nostoromo, aferu koja je izbila zbog splitskog restorana kojem je gradska firma Parkovi i nasadi iznajmila Peškariju (ribarnicu) kako bi se tijekom ljetnih mjeseci u večernjim satima, održavala neka gastro manifestacija.

Dobro mi je poznato, a to zna i Maja Đerek da je Ivica Puljak saznao za slučaj Nostromo tek NAKON objave vijesti o tome u novinama, pa niti teoretski nije mogao pogodovati u nečemu o čemu je saznao iz medija.

Odmah nakon što je izašlo u novinama, ona je o tome obavijestila Puljka. Točno se sjećam jer mi je bio rođendan, da je to bilo 8.6.2023., a on je tražio pošto je to bio neradni dan (Tjelovo) i kasno popodne, da se sutra dan održi sastanak kod njega u uredu kako bi bio informiran o svemu.

Već tada je bilo jasno da je Maja Đerek imala različito mišljenje od drugih njegovih suradnika koji su iste struke i istog ranga.

To da mi pravnici imamo različita mišljenja nije ništa neobično. Održimo sastanak, vidimo što je krivo odnosno tko je u krivu, ispravimo stvar i idemo dalje. Događa se, redovito i u svakoj ozbiljnoj organizaciji koja zapošljava više od dva pravnika, a kamoli u gradskoj upravi koja zapošljava stotine ljudi.

Umjesto da posluša nalog izravno nadređenog, održi sastanak sa kolegama sutra i donesu zajednički stav, ona je sa svojim mišljenjem i nalozima izašla u medije.

Ta mišljenja i nalozi su se kasnije pokazali krivim jer je inspekcija zabranila rad Nostromu na Peškariji jer ga nije ga bilo moguće iznajmiti kao poslovni prostor, kako je ona tvrdila.

Već tada sam se bojala da je njezin izlazak u medije motiviran samo željom da stvori LAŽNU sliku o sebi kako “spasiteljici” koja je njih, mislim na Puljka, Ivoševića i ostale, uhvatila sa “prstima u medu”.

Sve to njezino mi je već onda izgledalo kao forsiranje priče, “silovanje” situacije, da bi sebe prikazala u boljem svjetlu na njihovu štetu.

Danas sam potpuno sigurna da je baš to htjela, odglumiti spasiteljicu, lažno optužujući Ivicu Puljka, Bojana Ivoševića, a sada i mene.

Maji Đerek je dakle već tada bilo dobro poznato da Ivica Puljak nije imao pojma o slučaju Nostromo dok se to pitanje nije pojavilo u medijima jer se godinama na tom mjestu održavaju manifestacije istog tipa, te su o tome odlučivali Parkovi i nasadi, gradska firma koja je nadležna za tržnice.

Ne odlučuje gradonačelnik u svakom gradu o svemu, pogotovo ne o redovnim stvarima koje se odvijaju iz godine u godinu. Gradonačelnik odlučuje obično samo o izvanrednim stvarima, a o redovnim samo ako se na njih ukaže. To se u ovom slučaju dogodilo, ali Maja Đerek nije htjela proći redovnu proceduru, sastanak i ostalo jer ne bi mogla glumit heroinu.

Da je održan redovni sastanak kako je Puljak tražio i da su zauzeli stav da se na Peškariji ne može biti ništa, nikakva manifestacija, izašli bi pred novinare i rekli:

Hvala vam što ste nam ukazali na problem, gradska firma Parkovi i nasadi je dala u najam jer se to tako godinama radilo, mi smo nakon održanog sastanka vidjeli da se ne može i ne smije. Neće to više tako ići. Događa se da onaj tko radi, taj i griješi. Nije bilo namjerno.

Ali da se to tako dogodilo, ona ne bi mogla glumiti spasiteljicu.

Maja Đerek je nadalje već tada dobro znala da je Nostromo jedan od rijetkih u Splitu koji je izgubio doslovno SVE stolove ispred restorana, nakon dolaska Puljkove vlasti i da je potpuno suludo pomisliti da bi Puljak bilo što pogodovao nekome kome si ukinuo SVE stolove 365 dana u godini.

Koja je to logika da “pogoduješ” nekome tako što mu ukineš SVE stolove ispred restorana 365 dana, pa ga “pustiš” da ima neku manifestaciju na Peškariji, koju ionako VEĆ ima godinama, da na bancima na ribarnici u nemogućim uvjetima drži par sati nešto, nešto?

Sve je to Maja Đerek znala i sve samo to ja znala.

Zalagala sam se za to da se pribavi vanjsko pravno mišljenje o svemu jer sam je pokušala takvu potpuno iracionalnu barem malo urazumiti.

Stalo mi je do svega, do njih koji su predani i čestiti i do borbe protiv HDZ-a, a nekad mi je bilo stalo i do nje.

Pored svih bitaka koje vodimo, ne treba nam još i da ginemo od prijateljske vatre.

Zbog toga sam je pokušala urazumiti.

Nisam uspjela. Žao mi je.

Neki ljudi jednostavno ne uspiju izdržati pritisak, ponese ih ego trip ili ne znam što i onda kao u onoj narodnoj priči prospu jednim potezom sve ono što su do tada skupili.

P.S. Naravno da ću je tužiti. Ne može se svatko kome padne na pamet nabacivati blatom. Ne sa mnom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA