16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaPolitikaVijećnik Maro Kristić: kardiološki ultrazvuk za bolnicu bi trebala kupiti Blaga djela...

Vijećnik Maro Kristić: kardiološki ultrazvuk za bolnicu bi trebala kupiti Blaga djela koje vodi ravnatelj Doma zdravlja

Je li kardiološki ultrazvuk za djecu medicinski nadstandard kada je u pitanju pedijatrijska ambulanta u Mokošici? Pitanje je to koje se otvorilo nakon što je gradska uprava objavila vijest kako su uz hvale vrijednu pomoć tvrtke Maestrali kupili ovaj uređaj i smjestili ga u gore navedenu pedijatrijsku ambulantu.

Kada je u pitanju najnapučenije dubrovačko naselje u kojem nedostaje toliko toga smatramo kako je nužno da medicinska skrb o najmlađima mora biti na najvećoj mogućoj razini, a moderan kardiološki ultrazvuk za djecu  bi u 21. stoljeću trebao biti standardni dio medicinske opreme svake pedijatrijske ambulante pa tako i one u Mokošici u kojoj živi najveći broj naših najmlađih sugrađana.

No, ono što je zaista krajnje licemjerno je hvaliti se ovim dostignućem u svrhu ubiranja jeftinih političkih bodova dok Opća bolnica Dubrovnik grca u problemima, a suvremeni kardiološki ultrazvuk za djecu je samo jedna kap u moru koja joj nedostaje, uz sve ostale probleme s kadrovima i višemilijunskim dugovima koji utječu na standard medicinske usluge. I sve to rade oni koji su godinama stvarali percepciju o najbogatijem gradu na svijetu i koji i dalje od toga ne odustaju, bez obzira što je svima jasno u kakvim se problemima Grad nalazi. Stoga predlažemo da Zaklada Blaga djela, koja to zasigurno može i koja je i do sada toliko puta pomogla u nabavi medicinske opreme u suradnji s Gradom žurno realizira kupnju novog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Opće bolnice Dubrovnik.

Tim više, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik koji je nadležan za pedijatrijsku ambulantu u Mokošici je ujedno i novi upravitelj Zaklade te je sigurno svjestan značaja ovog uređaja i uvjereni smo da će učiniti sve da i dubrovačka bolnica u najkraćem mogućem roku zamijeni svoj dvadeset godina star uređaj novim poput onoga u Mokošici – stoji u priopćenju koje potpisuje gradski vijećnik MOST-a, Maro Kristić. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA