28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 23 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiVijećnik Kristić oštro kritizira zatvaranje Dječjeg vrtića Kono: Treba pronaći prostor u...

Vijećnik Kristić oštro kritizira zatvaranje Dječjeg vrtića Kono: Treba pronaći prostor u kotaru, a ne da djeca idu u DOC

Informacija da će Dječji vrtić Kono nakon dugog niza godina svog djelovanja 31.listopada ove godine zauvijek zatvoriti svoja vrata zatekla je roditelje, ali i sve nas koji živimo u gradskom kotaru Pile-Kono – stoji u priopćenju gradskog vijećnika Mara Kristića.

Osim što su u ovom vrtiću tete podigle cijeli niz generacija, vijest su svi dočekali s nevjericom, jer je alternativna lokacija na koju bi se trebala premjestiti djeca iz ovog vrtića Doc u Lapadu, gdje se trenutno uređuju vrtićke prostorije u prostoru bivšeg Studentskog centra.

Zvuči nevjerojatno da su roditelji djece koja pohađaju vrtić na Konalu saznali za ovu vijest tek 13. rujna, neovisno o razlozima zatvaranja vrtića kojima se špekulira, a još je puno gore ako se znalo da će do ovoga doći a ništa se nije poduzelo da se pronađe i opremi odgovarajući prostor za novi vrtić negdje na području kotara. Reorganizirati svakodnevicu u tako kratkom roku, u okolnostima s kojima smo svi dobro upoznati u Dubrovniku, od prometnih gužvi pa na dalje, nije niti malo lako, i ovo je krajnje neodgovorno i neprofesionalno prema roditeljima od strane nadležnih.

Neovisno o tome je li razlog zatvaranja vrtića izgubljeni sudski spor ili nešto drugo, nije u redu tražiti alibi u ne uvjetnosti tog prostora u kojem je desetljećima bio vrtić, jer to je alibi koji ne drži vodu.

Dječji vrtić koji se uređuje u Docu treba biti namijenjen djeci koja su ostala neupisana zbog manjka mjesta u dječjim vrtićima u Dubrovniku, a od gradske uprave se očekuje da nađe način da produži mogućnost korištenja dječjeg vrtića na postojećoj lokaciji, sve dok se ne nađe rješenje u kotaru Pile-Kono, bilo da je riječ o uređenju vrtića u prostorijama koje su koristili članovi kluba radio amatera, što sam kao mogućnost predlagao na gradskom vijeću, ili o nekoj drugoj primjerenoj lokaciji.

Gradski vijećnik

Maro Kristić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA