31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVeliki uspjeh obitelji Đivanović na međunarodnom sajmu kobasica u Istri

Veliki uspjeh obitelji Đivanović na međunarodnom sajmu kobasica u Istri

Na međunarodnom sajmu “S klobasicom u Europu”, koji se tradicionalno održava u Sv. Petru u Šumi, obitelj Đivanović iz Konavala postigla je veliki uspjeh.

Osvojili su titulu “ŠAMPION” u kategoriji “S klobasicom u EU”! Koliki je to uspjeh, govori činjenica da je na ocjenjivanje pristiglo ukupno 119 uzoraka kobasica i salama. Uspjeh je još veći jer su Đivanovići u istoj kategoriji osvojili i zlato, po broju bodova, za svoj drugi poslani uzorak. Treći uzorak je također bio zlatni u kategoriji “Slavonska kobasica”, a četvrti uzorak donosi još jedno zlato u Konavle u kategoriji “Salame i slamini”. S četiri uzorka i sva četiri zlata ukupno su osvojili 4. mjesto po broju osvojenih zlatnih medalja sajma, odmah nakon poduzeća Histiris d.o.o., šampiona sajma, i OPG Franjula iz Sv. Petra u Šumi i Milana Janežića iz Slovenije. 

-Ovo je dokaz kvalitete proizvoda na međunarodnoj sceni među puno većim proizvođačima s dugogodišnjim iskustvima. Čestitamo na velikom uspjehu. Inače, na ovogodišnje senzorno ocjenjivanje ukupno je pristiglo 194 uzoraka salama i kobasica iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ocjenjivalo se u 11 kategorija sukladno pravilniku za ocjenjivanje kobasica i salama spomenutog projekta, javljaju iz Agroturizma Konavle.

Organizator ocjenjivanja je Međunarodni sajam “S klobasicom u EU”, suorganizaciju potpisuju ESSIK- Europski savez salamera i kobasera, udruga “S klobasicom u EU” i Udruga proizvođača istarskog pršuta. Na ocjenjivanju je sudjelovalo 20 senzornih analitičara i stručnjaka, koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i Slovenije. Predsjednik povjerenstva bio je dr.sc. Mario Bratulić, a zamjenik dr.sc. Dubravko Viduč.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA