29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaVečeras Noć crkvenih muzeja

Večeras Noć crkvenih muzeja

Tradicionalni i redovito najposjećeniji program manifestacije Kršćansko lice kulture „Noć crkvenih muzeja“ održat će se u petak 24. ožujka s početkom u 18 sati i trajat će do 22 sata.

Uz stručno vođenje i predavanja posjetitelji će besplatno moći obići muzeje i klaustre franjevačkog i dominikanskog samostana u Gradu te Moćnik katedrale i Biskupsku palaču.

O zanimljivostima sakralne baštine govorit će im: fra Josip Sopta, gvardijan Male braće; fr. Tomislav Kraljević, prior dominikanskog samostana te Ivan Viđen, povjesničar umjetnosti i dugogodišnji član Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

Evo satnice obilazaka:

18:00-22:00

Muzej i klaustar franjevačkog samostana – početak u 18:00 sati

Muzej i klaustar dominikanskog samostana – početak u 19:00 sati

Moćnik katedrale i Biskupska palača – dva vođenja – u 19:30 i u 21:00 sat

Osim Noći crkvenih muzeja u sklopu programa Kršćansko lice kulture u petak, subotu i nedjelju očekuju vas sljedeći programi:

Petak 24. ožujka u 20 sati u crkvi Male braće: maestralno djelo Giovannija Battiste Pergolesija “Stabat mater” izvode sopranistica Sara Vujošević Jovanović i bariton Dimitrije Grinih, dok će za orguljama biti Karolina Juodelyte.

Subota 25. ožujka u 20 sati u crkvi Male braće: Koncert duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova Dubrovačke biskupije. Sudjeluje šest dubrovačkih klapa i sedam zborova. Glazbeni program priredio je Krešimir Magdić.

Subotu 25. ožujka u Svetištu Gospe od Milosrđa: Psihološko-duhovni seminar “Vjera te tvoja ozdravila”. Seminar će održati p. Mijo Nikić, svećenik i psiholog, a duhovni program će pjesmom i glazbom animirati Stijepo Gleđ Markos.

Nedjelja 26. ožujka u 14 sati ispred prve postaje Križnog puta na Srđu počet će se moliti tradicionalna korizmena pobožnost križnog puta padinama Srđa. Pobožnost će predvoditi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA