24.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVAŽNO ZA STANOVNIKE ORAŠCA - Izgradnja kanalizacije kreće u ožujku

VAŽNO ZA STANOVNIKE ORAŠCA – Izgradnja kanalizacije kreće u ožujku

Na mnogobrojne upite stanovnika Orašca kada će započeti dugoočekivani i dugoobećavan projekt izgradnje kanalizacijske mreže u njihovom mjestu, s obzirom kako su isti najavljeni za siječanj ove godine, nastojali smo dobiti odgovore od Vodovoda. Kazali su kako je izvođač uveden u posao, a evo i kada bi trebali krenuti s prvim radovima.

– Početkom tjedna izvođač je uveden u posao, čime su krenuli teći rokovi za realizaciju projekta izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje naselja Orašac. Sljedeći korak je dostava dinamičkog plana i imenovanja stručnog osoblja od strane izvođača na odobrenje, dok je izrada izvedbenog projekta u tijeku.

Dodali su i kako Vodovod Dubrovnik očekuje kako će prvi radovi započeti početkom ožujka.

Podsjetimo, projekt vodoopskrbe i odvodnje Orašca vrijedan je nepunih 28 milijuna kuna, a uključuje rekonstrukciju svih postojećih cjevovoda vodoopskrbe Zatona i Orašca. Od spomenutog iznosa sedam milijuna kuna utrošit će se na sustav vodoopskrbe, dok će se preostalih 20 milijuna utrošiti na sustav odvodnje. Projekt bi trebao biti realiziran kroz dvije i pol godine kada bi se Orašari konačno trebali riješiti septičkih jama koje nikome ne idu u prilog.

UGOVOR VRIJEDAN 28 MILIJUNA KUNA Orašac do 2022. dobiva sustav vodoopskrbe i odvodnje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA