22.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaUz čašicu eliksira s Marijom GrgurevićVažno je znati odabrati i voljeti sebe, ali...

Važno je znati odabrati i voljeti sebe, ali…

O vremenu velike transformacije

Osjećate li vi ovih dana posebno intenzivnu energiju transformacije i promjene…? Svi kao da su u nekom novom prostoru odluka, promjena, suočavanja sa sobom i sa svojim neriješenim obrascima koji se više ne daju tolerirati.

Rekla bih da je ovo jedan od onih perioda kad je očito da ne morate vjerovati u astrologiju da biste je osjetili na sebi i oko sebe, ali nebitno je odakle dolaze te energije, važno ih je prepoznati i iskoristiti taj val.

U periodu smo preispitivanja svojih osobnih vrijednosti i reevaluacije kolektivnih vrijednosti koje smo naslijedili. Život nas gura sagledati što nam i dalje „drži vodu“, a što je izgubilo svoj smisao i održavamo ga samo zbog neke navike, odgoja, ili zato što smo nečemu dali riječ.

Osobito su na tapetu odnosi, bilo intimni, bilo poslovni, bilo prijateljstva… Pod velikim je povećalom dinamični polaritet između slijeđenja vlastitog impulsa, individualnosti (i sebičnosti), nasuprot balansiranju kolektivnog i posvećenosti odnosima (ili gubljenja sebe u istima).

Zrcali nam se izvanredno jasno koliko je čvrsta, te koliko je zdrava i uravnotežena, naša ljubav prema sebi, kao i koliko smo svjesni i realni u osjećaju vlastite vrijednosti.

Neki od nas su skloniji pridavanju prevelike važnosti sebi i svojim impulsima, te vjerojatno trenutno primamo lekcije rekalibracije svoje „veličine“ i susrećemo se s devastacijom koju smo ostavili za sobom na tom i takvom putu.

Neki pak uviđaju koliko su izgubili sebe u procesu balansiranja potreba i želja drugih, i pred njima je dugi put pronalaska svoje snage i odanosti sebi.

Turbulentno je vrijeme, važno je vjerovati da je sve uvijek za neko više dobro te tražiti svoje osobni rast i napredak u tome svemu.

Gdje to idemo da je tako bitno da se raščisti sve što nije u skladu s novim smjernicama?

To je široko pitanje sa puno varijabli, ali čini mi se da se stvarnost raslojava na više i niže frekvencije, te da nam je dano da biramo u kojoj ćemo se priči naći.

Ovisno o našoj sposobnosti da spoznamo sebe, svoje darove, svoja ograničenja i svoje istinske vrijednosti, te da ih iz iskonskog ljudskog impulsa ljubavi i pripadanja cijelosti stavimo u službu zajedničke bolje budućnosti, otvoriti će se neka nova stvarnost. Ovakva ili onakva.

Važno je trenutno znati tko smo i gdje su nam slijepe točke, a za to su nam bitni drugi, to zrcaljenje u odnosima. Važno je znati odabrati i voljeti sebe, ali u kontekstu poštovanja i razumijevanja prema drugome.

I prevažno je da ne zaboravimo da smo dio cjelosti, i da je svaki naš treptaj otvaranja, sazrijevanja i preuzimanja odgovornosti ujedno i varijabla u dometu kolektivne stvarnosti.

U Elixiru ovaj vikend, prigodno ovim intenzivnim astrološkim aspektima, u petak razgovaramo o odnosima kroz prizmu Human Designa, a u nedjelju radimo jednu energetsku praksu i zvučnu kupku koje će nam pomoći da produbimo svoj kapacitet za osluškivanje vlastitog impulsa bez da izgubimo iz vida odnose s drugima i svoje mjesto u cjelini. Ako vam zvoni, otvoreno je svima.

Marija Grgurević je vlasnica holističkog fitness studija Elixir Vitae u Župi. Prije par godina ostavila je posao u event managementu i krenula je u podvig stvaranja jednog eksperimentalnog prostora za istraživanje nove paradigme života koji izlazi iz vlastitog kreativnog stvaranja i duhovnog rasta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA