32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVatrogasci odlaze iz Smokvice - šteta je velika, ali nije izgorjela niti...

Vatrogasci odlaze iz Smokvice – šteta je velika, ali nije izgorjela niti jedna maslina ni loza

Sve snage s požarišta u predjelu Smolinje u Općini Smokvica na Korčuli danas su konačno otpuštene.

-Tijekom sljedećih dana povremene patrole će vršiti članovi DVD-a Smokvica. Vatrogasci su uložili velike napore da bi danas s ponosom mogli kazat kako niti jedna kuća, niti jedna maslina i loza nisu stradali u požaru. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj zahtjevnoj operaciji koju smo nadamo se, uspješno organizirali usprkos tome što je to zbog COVID 19 bilo dosta otežano – ističu iz Općine Smokvica.

Požar na predjelu Smolinje buknuo je u subotu 4. ožujka, a provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula tri osobe u dobi od 63, 74 i 42 godine osumnjičeni su za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiče se da su tijekom poslijepodnevnih sati u subotu, 4. ožujka, spaljivali korov i nisko raslinje na predjelu Smolinje u općini Smokvica, kada je došlo do nekontroliranog širenja vatre i požara.

U gašenju požara sudjelovale su postrojbe DVD Smokvica, DVD Blato, Vatrogasci Korčula, DVD Lumbarda, Dvd Vela Luka, DVIP Dubrovnik, Vatrogasci Orebić, JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Dubrovačko Primorje, Dvd Čilipi, DVD Putnikovići i Canadaira CL-415 iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne ‘Pukovnik Mirko Vukušić’ iz Zemunika.

U logistici i organizaciji pomoći vatrogascima sudjelovale su brojne osobe i tvrtke, pa iz Općine zahvaljuju redom: Seoskom domaćinstvu Mala Kapja, Aminess Lume Hotelu Brna
Tommyju Smokvica, Milina Smokvica, Pekari Škanjata iz Vela Luka. Crvenom križu Korčula, tvrtkama: Repak d.o.o. Smokvica, NPKLM Vodovod Korčula, Vodovod Blato, Krublić Smokvica, Elektrojugu Blato,Elektroprijenosu Split; zatim i Osnovnoj školi Smokvica Policijskoj postaji Korčula, Stožeru CZ Smokvica, Stožeru CZ DNŽ-a i županijskom vatrogasnom zapovjedniku Stjepanu Simoviću. Ali i ekipi od desetak mladića iz Pupnata koji su organizirano došli na požarište i ponudili svoju pomoć.

-Procijenjeni troškovi ovog požara su cca 35 tisuća kuna (gorivo, hrana i piće ). U taj iznos ne ulaze troškovi rada vatrogasaca i vatrogasne tehnike, te uništena i izgorena vatrogasna oprema. U priloženom videu pogledajte kako je to izgledalo iz slika i videa koje smo uspjeli prikupiti. Još jednom svima VELIKO HVALA – naglasili su iz Općine Smokvica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA