29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUpravno vijeće između pet kandidata izabralo Boju Milan Mustać ponovno za ravnateljicu...

Upravno vijeće između pet kandidata izabralo Boju Milan Mustać ponovno za ravnateljicu vrtića, iako ne može odraditi mandat do kraja

Upravno vijeće Dječjih vrtića Dubrovnik od pet kandidata koji su se prijavili na natječaj za ravnatelja/icu podržalo je dugogodišnju ravnateljicu Boju Milan Mustać, u kuloarima već prozvanu “Tito” s obzirom kako se do sada “nije pojavio” nitko s boljim referencama. Ovaj prijedlog Upravnog vijeća treba doći na Gradsko vijeće na kojemu će vijećnici svojim glasovanje za ili protiv jasno poslati poruku. Poslati će jaku i snažnu poruku svim mladima i onim spremnima napraviti iskorak u životu, prijaviti se na natječaj za određenu čelnu i važnu funkciju i možda zaslužiti tu funkciju.

Naime, Upravno vijeće obavilo je razgovor s kandidatima u ponedjeljak, od pet kandidata četvero su bili djelatnici Dječjih vrtića Dubrovnik. Svi kandidati su imali valjane prijave, odnosno svi su ispunjavali uvjete natječaja. No Vijeće je najviše potencijala pronašlo upravo u 64-godišnjoj Milan Mustać, koja po zakonu može raditi još godinu i pol.

Ona je trenutno vršiteljica dužnosti, mandat joj je istekao prošle godine u svibnju, a kako je objasnio tada predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i predsjednik Odbora za izbor i imenovanja, Milan Mustać imenovana je vršiteljicom dužnosti jer je Grad Dubrovnik sukladno zakonu morao napraviti reorganizaciju ove ustanove. Tada se pronašlo opravdanje za njezino imenovanje, a ostaje za vidjeti hoće li i opet s obzirom kako je Milan Mustać ispunila sve uvjete za mirovinu, o čemu je Grad prije desetak dana izvjestio neke dubrovačke medije. Znači, ukoliko ju Gradsko vijeće i odabere, ona svoju funkciju ravnateljice može obavljati još godinu, godinu i pol s obzirom da 65 godina puni u listopadu 2021.

Što s ostalih četvero kandidata koji su, kako neslužbeno doznajemo, imali dobre životopise, ispunjavali uvjete i još k tome puni volje za životom i napretkom? Kako će gradski vijećnici znati koji su bili ostali kandidati i kakvi su bili njihovi programi, kada im je “servirana” osoba koja ne može do kraja niti ispuniti svoj mandat?

Ostaje još samo upitati se, mogu li i trebaju li pomiriti se s vremenom pogodovanja oni željni napretka, mlađi ljudi puni volje i znanja za kojima bi trebao čeznuti svaki grad, država, koji žele dati svoj angažiraniji doprinos zajednici u kojoj žive i rade?

Traži se ravnatelj/ica Dječjih vrtića Dubrovnik, koji kandidati imaju prednost?

Pet kandidata zainteresirano za čelno mjesto Dječjih vrtića Dubrovnik, slijede intervjui, pa izbor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA