27.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUčenica dubrovačkog TUŠ-a Doris Pavlović osvojila broncu na europskom natjecanju škola u...

Učenica dubrovačkog TUŠ-a Doris Pavlović osvojila broncu na europskom natjecanju škola u hotelijerstvu i turizmu

Učenica Turističke i ugostiteljske škole (TUŠ) iz Dubrovnika Doris Pavlović na natjecanju Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu osvojila je broncu u kategoriji Poslovanje recepcije hotela. Na natjecanju je zapažen nastup imao i učenik Dominik Ivan Šapro u kategoriji Prezentacija turističke destinacije.

Kao i mnoga druga događanja, Godišnja skupština i natjecanja Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu AEHT 2020 se morala prilagoditi današnjem okruženju i posljedicama pandemije Covid-19. Tako se događanje odvijalo u virtualnom obliku, a u takvom okruženju organizatori su uspjeli organizirati natjecanja u tek tri discipline. Nažalost, kulinarskih natjecanja, natjecanja u disciplinama posluživanja u restoranu i natjecanja barista ove godine nije bilo zbog nemogućnosti da se takva natjecanja odvijaju virtualno.

Natjecanja se organiziraju po principu mješovitih timova učenika i studenata iz različitih zemalja s ciljem zbližavanja i komunikacije mladih iz cijele Europe gdje je taj cilj pretpostavljen onome samog pobjeđivanja.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik je imala predstavnike na natjecanju u dvije discipline i to Doris Pavlović u Poslovanju recepcije hotela i Dominika Ivana Šapra u disciplini Prezentacija turističke destinacije. Tradiciju osvajanja medalja učenika Turističko i ugostiteljske škole Dubrovnik na ovom natjecanju nastavila je Doris Pavlović sa njenom mentoricom Amelom Obad i timskim kolegom iz Slovenije, osvajanjem brončane medalje čime je ponovljen prošlogodišnji uspjeh u ovoj disciplini. Dominik je u timu s predstavnicom Belgije imao zapažen nastup prezentirajući turistički razvoj Islanda poslije pandemije.

Iako virtualno, prema riječima učenika koji su sudjelovali u natjecanju ovo je bilo jedno iznimno iskustvo upotrebe naučenih vještina i druženja na jedan drukčiji način.

AEHT je međunarodna nevladina organizacija koje ima status savjetnika pri Vijeću Europe. Osnovni cilj organizacije je promicanje europskog duha među turističkim i hotelijerskim školama na način da poboljšava i osigurava načine komunikacije među tim školama, promičući obrazovanje u ovom sektoru, potičući razmjenu studenata, učenika i nastavnika, povezujući škole i gospodarstvo te objedinjujući nastavne metode i materijale, znanja i vještine. U natjecanjima mogu sudjelovati učenici i studenti završnih razreda škola i institucija članica AEHT. Studenti mogu imati najviše 26 godina u momentu Godišnje skupštine.

Jedna od osnovnih značajki AEHT-a je ta što u svoje aktivnosti uključuje sve dionike u obrazovnom sustavu, ravnatelje, nastavnike i učenike. AEHT danas ima preko 400 članica iz 40 europskih zemalja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA