28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaDarivalica DubrovniknetaU velikoj i šarolikoj obitelji Tajane Ivanković Martić: najdraži mi je "borić"...

U velikoj i šarolikoj obitelji Tajane Ivanković Martić: najdraži mi je “borić” od dječjeg krevetića

Biti zajedno, živjeti u zdravlju, poštivati različitosti, smijati se i isijavati ljubav naše su vodilje okupane vjerom i nadom. Jer bez svega toga ima li smisla i sreće?!

Nema! – odgovor je na i pomalo retoričko pitanje naše sugrađanke Tajane Ivanković Martić koja je odškrinula vrata svog doma u koji je stigao mali Isus u punom značenju te riječi.

Hvala Tajana.

Velika smo i šarolika obitelj…Imamo prvopričesnika, prvaša i dječaka u vrtiću. Savršeno različiti, svatko ima svoju viziju Božića pa smo sve to pokušali ukomponirati misleći prvenstveno na ono što Božić jest. Teško je odoliti šarenilu modernog, ali ono što nam je bitno je da smo stvarajući našu bajku mislili o važnosti i vrijednosti, ljubavi i obitelji, zdravlju i sreći, stvarnim radostima i dragim ljudima…

Odlučili smo se koristiti svašta! Imamo predivnu taracu i čemprese, a šiške su nam bila velika inspiracija. U našu mirisnu naranču smo zabadali klinčiće. Od stabala koje smo morali posjeći smo pilali mala debla, lijepili svjećice, pravili aranžmane. Iskoristili smo i kuhinjsku krpu za jedan borić. Najdraži borić nam je od drvenog dječjeg krevetića u kojem su svi spavali.

Nije bio za doniranje, a ja se nisam mogla od njega rastati. Odlučila sam ispilati drvene šipkice, obojati ih i povezati lampicama u borić. Od girlandi sam napravila još jedan, a zatim je došao ekoluksuzni borić od šiškica i modernih boča i ukrasa. Puno je tu još sitnica i ukrašavanja koje traje. 

Biti zajedno, živjeti u zdravlju, poštivati različitosti, smijati se i isijavati ljubav naše su vodilje okupane vjerom i nadom. Jer bez svega toga ima li smisla i sreće?!

Dragi svi, osvijestite i uživajte u onome što je važno…sitnicama koje životu daju posebno tkanje, dragim ljudima koji stvaraju toplinu srca, obiteljskom zajedništvu različitosti i poštivanja, zdravlju koje daje najvažniji začin života. Budite okupani svjetlošću nadolazećeg Božića! – odaslala je divnu Božićnu poruku Tajana Ivanković Martić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA