13.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 5 prosinca, 2021
NaslovnicaKulturaU subotu u Revelinu završni koncert majstorskog seminara "Lovro pl. Matačić"

U subotu u Revelinu završni koncert majstorskog seminara “Lovro pl. Matačić”

Od 22. do 27. studenoga u Dubrovniku se pod okriljem Dubrovačkog simfonijskog orkestra održava Deveti međunarodni majstorski seminar orkestralnog dirigiranja „Lovro pl. Matačić“. Završni koncert ovog hvalevrijednog glazbenog projekta održat će se u subotu, 27.11.2021. u 19:30 u Revelinu. Ulaz je slobodan, uz predočenje Covid potvrde, sukladno mjerama Stožera.

Na koncertu će pod ravnanjem maestra i mentora Uroša Lajovica nastupiti polaznici seminara, predstavljajući publici znanja stečena tijekom posljednjih nekoliko dana.

Na programu su:

F. Parać: Muzika za gudače

G. Rossini: La scala di seta, Overture

W.A. Mozart: Serenada za orkestar u D-duru, K.250 Haffner

Fond Lovro i Lilly Matačić utemeljen je 1987. u skladu s oporučnom željom maestra Lovra von Matačića i njegove supruge Lilly. Kao neprofitna udruga provodi u djelo niz aktivnosti kojima je zajednički cilj njegovanje uspomene na Lovra von Matačića i širenje utjecaja njegova umjetničkog, kulturnog i društvenog naslijeđa.

Hrvatski dirigent i skladatelj Lovro pl. Matačić (Sušak, 14. 2. 1899. – Zagreb, 4.1.1985.) pripada eliti europske i svjetske glazbe dvadesetog stoljeća. Ljudski i umjetnički formiran na razmeđu tradicija i kultura, uspio je na zadivljujući način asimilirati i sintetizirati razlike uvjetovane tim razmeđima, ugrađujući ih u temelje izraznog i spoznajnog bogatstva svojeg dosluha s glazbom. Školovan na Bečkom konzervatoriju, najraniji ga počeci vežu uz operne kuće u Külnu, Osijeku, Ljubljani i Zagrebu, dok najveći procvat njegova karijera doživljava nakon II. svjetskog rata.

Sukladno važećim mjerama koje su stupile na snagu 5. studenoga, svi sudionici događanja moraju na ulazu predočiti Covid potvrdu te za vrijeme izvedbe nositi maske, uz održavanje distance.

DSO zadržava pravo na promjenu programa. Za sve informacije možete posjetiti našu internetsku stranicu www.dso.hr, javiti se na e-mail press@dso.hr ili nazvati na 0916137314.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić