33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU Metkoviću od subote do ponedjeljka palo rekordnih 195 litara kiše po...

U Metkoviću od subote do ponedjeljka palo rekordnih 195 litara kiše po metru kvadratnom, voda nije za piće

U grmljavinskom nevremenu koje je u subotu pogodilo Metković palo je 195,1 lit/ m² oborina. Podatci su to Klimatološke postaje Metković koje je portaslu Metkovic.hr poslao motritelj DHMZ-a Dragan Tolić, a odnose se na razdoblje od subote pa do jutros u 7 sati. Količina oborina izmjerena jutros u 7 sati za protekla 24 sata, odnosno dnevna količina iznosi 130 lit/ m² oborina.

Velika količina oborina je prouzrokovala poteškoće u različitim dijelovima grada. Kako su javili iz Javne vatrogasne postroje Metković, voda je ušla, u većim ili manjim količinama, i u desetak kuća. Jučer je u prostorijama Grada Metkovića održan i hitan sastanak gradonačelnika Dalibora Milana i njegovih suradnika, predstavnika civilne zaštite, Hrvatskih voda i vatrogasaca. Kako je istaknuto na sastanku, sve raspoložive snage JVP Metković i DVD-a Metković su tijekom cijeloga dana i noći bile na terenu i vršile ispumpavanja po dojavama građana i drugih službi. Hrvatske vode poduzele su redovne mjere obrane od poplava, sve crpne stanice su neprekidno u funkciji, kao i službe koje obilaze teren.

Prema prognozi DHMZ-a od danas bi do druge polovice tjedna bi se trebalo nastaviti sunčano vrijeme.

Iz Metkovića d.o.o. obavijestili su kako je jutrošnjim pregledom izvorišta Doljani i Prud, kao i pregledom i uzorkovanjem vode za piće u vodoopskrbnom sustavu grada Metkovića, koji se opskrbljuje sa izvorišta Doljani, kao i vodoopskrbnih sustava naselja Prud i Vid, koja se opskrbljuju s izvorišta Prud, uočena pojačana mutnoća.

Pojava zamućivanja vode ova dva izvorišta posljedica je izrazito obilnih kiša tijekom jučerašnjeg dana.

Isporučena voda sa ovih izvorišta redovito se klorira i u potpunosti je mikrobiološki ispravna. Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, ipak preporučamo da se voda za piće prije uporabe pusti da se istaloži te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi te ostale sanitarne potrebe.

Napomena: Ovo vrijedi za sve korisnike vodnih usluga METKOVIĆ d.o.o. a koji opskrbljuje vodom sljedeće gradove, općine i naselja:

  • Grad Metković
  • Općina Zažablje (Bijeli Vir, Kosa, Mlinište, Mislina, Badžula)
  • Naselje Krvavac II (Općina Kula Norinska)
  • Naselje Doljani (BIH)
  • Naselje Vid
  • Naselje Prud

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA