27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU Dubrovniku otvoren Međunarodni simpozij agronoma

U Dubrovniku otvoren Međunarodni simpozij agronoma

U hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku svečano je otvoren 58. hrvatski i 18. Međunarodni simpozij agronoma te Summit o obnovljivim izvorima energije INSORE 2023.

Ovo događanje okuplja gotovo 500 domaćih i stranih stručnjaka iz područja agronomije, kemije, zaštite okoliša i energetike, a traje od 11. do 17. veljače.

Svečanom otvorenju ovih međunarodnih simpozija nazočio je i župan Nikola Dobroslavić.

‘Dubrovačko-neretvanska županija prepoznata je uglavnom kao turistička regija, no moram naglasiti kako je upravo poljoprivreda naša druga najvažnija djelatnost. Imamo važnu i veliku proizvodnju agruma i drugog voća na području doline Neretve, imamo ponajbolja hrvatska vina, snažno maslinarstvo, marikulturu sa čuvenom stonskom kamenicom. I sve to pokazuje koliko smo orijentirani na poljoprivredu i na nju usmjeravamo našu pažnju. Iskoristit ću priliku kako bih još jednom naglasio i dva važna projekta koja provodimo-to je veliki projekt zaštite od zaslanjenja u dolini Neretve te komasacija Konavoskog polja’, rekao je ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić te istaknuo kako je iznimno zadovoljan činjenicom da se veliki naglasak na simpozijima stavlja na obnovljive izvore energije.

Prigodnim govorima okupljenima su se obratili i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Petir, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnici i drugi uzvanici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA