28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU Dubrovnik stiže elita pomorskog turizma, razgovarat će se i o povezivanju...

U Dubrovnik stiže elita pomorskog turizma, razgovarat će se i o povezivanju Dubrovnika s trajektima

Dubrovnik će 4. i 5. svibnja biti domaćin međunarodnog događanja ”Adriatic Sea Forum – Cruise, Ferry, Sail & Yacht 2023”, posvećenog morskom turizmu na Jadranu, u organizaciji tvrtke Risposte Turismo, a koji se održava u partnerstvu s Lučkom upravom Dubrovnik i Gradom Dubrovnikom.

Tim povodom danas se održala konferencija za novinare na kojoj su Forum najavili Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika, Blaž Pezo, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Anthony La Salandra, direktor Risposte Turismo.

-Mislim da se imamo s čime pohvaliti. Partnerstvo koje imaju državna Lučka uprava i Grad Dubrovnik je jedinstveno i na Jadranu i na Mediteranu i u ovoj turističkoj industriji. Nakon korone je bilo izrazito važno da se opet pozicioniramo i da sve dionike ovog našeg posla dovedemo u naš grad i predstavimo im ono što mi radimo. Suorganizatori su nam skoro sve Lučke uprave u našoj zemlji kao i lučke uprave naše i svih dalmatinskih županija. To pokazuje zajedničku želju da ovu priču oko kruzera, pomorskog prometa, nautičkog i sportskog turizma vratimo i izreklamiramo koje su sve mogućnosti Jadrana, kazao je predsjednik Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo.

Naglasio je kako će u se u sklopu ovog skupa održati i poseban sumit lučkih uprava, svih šest zemalja na Jadranu, koji će rezultirati deklaracijom o budućnosti pomorske i turističke industrije na Jadranu.

– Zahvaljujući dobroj suradnji s Lučkom upravom Grad Dubrovnik je postigao dobro menadžiranje ticanja brodova na kružnim putovanjima i to se primjećuje na globalnoj, europskoj i na nacionalnoj razini. Kroz ovu konferenciju ćemo predstaviti sve što smo radili kako bismo to postigli. Nama je radi toga drago da smo suorganizatori ovog događaja, koji ima zaista zanimljivu temu. Dubrovniku, kao pomorskom gradu sve su te teme imanentne i drago nam je da će doći predstavnici iz čak 15 zemalja, kazala je na konferenciji za medije Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika.

Naglasila je kako će posebno biti zanimljivo čuti kakvi su planovi o povezivanju Dubrovnika trajektima s okolnim Jadranskim zemljama, o čemu će se, između ostalog govoriti na ovom forumu.

Na skupu će se uz predstavnike 15 zemalja okupiti i europska udruženja, tvrtke i predstavnici vlasti koji se bave pomorstvom i nautičkim turizmom te kružnim putovanjima, a poseban gost bit će predstavnice CLIA-e s kojom Grad usko surađuje u aktivnostima vezanim uz upravljanje kruzerskom industrijom u Dubrovniku.

– Sretan sam što smo opet ovdje u Dubrovniku. Ovaj Forum prvi se put održao prije 10 godina u Trstu, zatim je 2015. stigao u Dubrovnik. Tijekom godina Forum se organizirao diljem jadranske obale i sad smo opet u Gradu. Ovaj je forum posvećen Jadranu i vodećim destinacijama na njemu. Nužno je da surađujemo svi skupa, a ovaj događaj na kojem ujedinjujemo ljude iz vlasti, one koji se bave kruzerskim turizmom, nautičkim turizmom, svim poslovima vezanim uz more, u Jadran. Svi mi koristimo isti prostor i često i iste destinacije. Zato je važno da se okupimo i razgovaramo. Tijekom ova dva dana razgovarat ćemo o nizu važnih tema, koje su važne za sve ove industrije i cijeli Jadran. Mislimo da Jadran zajedno može više, kazao je Anthony La Salandra.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA