26.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU Cavtatu se raspravljalo o globalnoj prepoznatljivosti i vanjskopolitičkom položaju Hrvatske

U Cavtatu se raspravljalo o globalnoj prepoznatljivosti i vanjskopolitičkom položaju Hrvatske

Drugoga dana sjednice Vladina Savjeta u Cavtatu, raspravljalo se globalnoj prepoznatljivosti Hrvatske te o vanjskopolitičkom položaju Republike Hrvatske i odrazima na Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Državni tajnik Zvonko Milas u svome je završnom obraćanju naglasio kako je Hrvatska stvorila partnerski odnos s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te da su Hrvati, neovisno o tome gdje žive, nedjeljiv narod, a  Vlada Republike Hrvatske tu nedjeljivost jasno demonstrira i to se danas vidi i kroz uspjehe Hrvata u BiH, i kroz povećanje broja povratnika iz iseljeništva i kroz položaj hrvatske nacionalne manjine bilo u Srbiji, Crnoj Gori, Mađarskoj ili u drugim državama.

„Veliki iskoraci su rezultat otvorene komunikacije i neumornog rada  a ova platforma Savjeta je izvrsna poluga za usmjeravanje suradnje, od investicija u turizam koje kontinuirano od devedesetih godina dolaze iz hrvatskog iseljeništva, do borbe za ravnopravnost i konstitutivnost Hrvata u Bosni i Hercegovini.“-zaključio je državni tajnik Milas.

Predsjednik Savjeta Ivan Gugan istaknuo je kako su se vanjskopolitički uspjesi Republike Hrvatske pozitivno odrazili na Hrvate koji žive izvan njenih granica, te dodao kako je u dva iscrpna radna dana bilo zanimljivih i kvalitetnih izlaganja u kojima je izneseno i razmijenjeno niz prijedloga i ideja.

Poseban gost ovogodišnje sjednice Savjeta bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je članovima Savjeta zahvalio na globalnoj potpori te zamolio da tu poruku prenesu hrvatskim zajednicama diljem svijeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA