29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU 24 sata sedam novozaraženih, svi djelatnici i korisnici doma u Pločama...

U 24 sata sedam novozaraženih, svi djelatnici i korisnici doma u Pločama pozitivni na COVID-19

Na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite objavljeni su novi službeni podaci. U posljednja 24 sata potvrđeno je 7 novozaraženih. Ukupno je dosad u našoj županiji 92 zaraženih. U Domu za starije i nemoćne u Pločama svi zaposlenici i štićenici su zaraženi, a u Dubrovniku je zasad potvrđena zaraza kod jedne osobe, a 12 testova djelatnika stiglo je s negativnim rezultatom.

Unatoč tome uz jednog potvrđenoga zaraženog, još tri osobe iz Doma za starije u Dubrovniku su hospitalizirane, a njihovi se nalazi očekuju.

“Na testiranje je zasad poslano 866 uzoraka od kojih su 92 pozitivna. Hospitalizirana je 31 osoba od čega 23 u Općoj bolnici i 8 u Studentskom domu. Nažalost svih 18 djelatnika i štićenika Doma za starije u Pločama su zaraženi. Epidemiološka obrada 12 nalaza djelatnika Doma u Dubrovniku pokazala je kako su negativni na COVID-19. Izvijestio bih vas i kako je 55 000 komada kirurških maski stiglo i krenulo prema zdravstvenim ustanovama”, kazao je načelnik stožera Joško Cebalo.

Ravnatelj OB Dubrovnik Mario Bekić izvijestio je o stanju hospitaliziranih.

“Od ukupno 31 osoba na zaraznom odjelu je njih 19. Četiri osobe su u Jedinici intenzivnog liječenja, nisu spojeni na respirator. Jedna osoba u Splitu je teškog općeg stanja, osoba u klinici Fran Mihaljević u Zagrebu je dobrog stanja i 8 pacijenata je u Studentskom domu. Imamo još dvije osobe koje su ozdravile. To je muška osoba rođena 1962. i ženska osoba rođena 1946. Svi pacijenti iz Ploča su u bolnici, a jedna djelatnica je u Studentskom domu”.

Mato Lakić ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ izvijestio je kako je pet novozaražernih iz Ploča (štićenici i osoblje doma za starije), jedan novozaraženi je iz Dubrovnika i jedan iz Slivna. Osoba iz Slivna je kontakt već prije zaraženog iz istog mjesta.

Načelnik PU Ivan Pavličević je izvijestio kako nema novih prekršaja i problema u provođenju Odluka i mjera Stožera.

Svi govornici poželjeli su građanima sretan Uskrs uz već poznatu poruku: Ostanimo doma!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA