23.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 kolovoza, 2022
NaslovnicaVijestiTROŠKOVI ZASTUPNIKA S JUGA: Petrov "rekorder", Bačić i Grmoja nisu tražili novac...

TROŠKOVI ZASTUPNIKA S JUGA: Petrov “rekorder”, Bačić i Grmoja nisu tražili novac za odvojeni život

Popis troškova svih saborskih zastupnika za 2021. godinu objavio je danas portal Index.hr. Na popisu su se našli i gradonačelnik Mato Franković, Branko Bačić, Božo Petrov i Nikola Grmoja.

Najveće troškove u protekloj godini imao je upravo Petrov, čiji ukupni troškovi iznose 115. 757, 81 kune. Petrovu je isplaćena i naknada za odvojeni život u iznosu od 9 tisuća kuna. Ta naknada isplaćena je i gradonačelniku Frankoviću.

Popis uključuje ukupne troškove po stavkama, koje uključuje dnevnice, troška automobila, cestarine, javnog prijevoza, stanarine, ali i naknadu za odvojeni život koja je posljednih danas u fokusu javnosti.

Svoje mjesto na ovom popisu našli su i saborski zastupnici iz Dubrovačko-neretvanske županije: Mato Franković, ujedno i dubrovački gradonačelnik, Branko Bačić, Nikola Gromja i Božo Petrov, inače predsjednik MOST-a.

Tako je gradonačelnik Franković u protekloj godini od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2021. imao troškove u iznosu od 66. 625, 24 kuna.

Gradonačelnik Franković lani nije imao dnevnice.

Trošak automobila iznosi je u tom razdoblju 2. 376, 00 kuna, cestarine 462. 00, zrakoplova 24. 811,25.

Gradonačelnik u protekloj godini nije imao troška javnog prijevoza, hotela. Trošak stanarine u tom razdobolju iznosio je 29. 975, 99 kuna.

Trošak režija gradonačelnik nije imao, a ostvario je naknadu za odvojeni život u iznosu 9 tisuća kuna.

Branko Bačić, saborski zastupnik HDZ-a, u protekloj godini ukupno je imao 55. 150,75 kuna troškova. Dnevnica nije imao.

Bačić je u protekloj godini imao 41. 380, 00 kuna troškova automobila, cestarine 8. 208, 00 kuna, zrakoplova 1. 648, 75 kuna.

Troškova hotela, stanarine, režija, i ostalih trškova Bačić nije imao. Također, nije mu isplaćena naknada za odvojeni život.

Troškovi Boža Petrova, predsjednika MOST-a, za proteklu godinu iznosili su 115. 757, 81 kuna. Isplaćenih dnevnica nije imao.

U navedenom razdoblju troškovi automobila iznosili su 75. 312, 00 kuna, dok su troškovi cestarine iznosili 16. 655, 00 kuna.

Petrov nije imao troškove zrakoplova, javnog prijevoza, hotela, stanarine.

Njegovi režijski troškovi iznosili su 990, 81 kunu. Petrov je isplaćena i naknada za odvojeni život u iznosu od 9 tisuća kuna.

Pod troškovima služ. stana upisan je iznos od 13. 800, 00 kuna.

Troškovi saborskog zastupnika MOST-a, Nikole Grmoje za proteklu godinu iznosili su 57. 101, 97 kuna. Ni Grmoja nije uzimao dnevnice.

Njegov troška automobila iznosio je za proteklu godinuu 32. 640, 00 kuna, cestarine 7. 256, 00 kuna. Grmoja nije imao troškove prijevoza zrakoplovom, javnim prijevozom, smještaja u hotelu, stanarine.

Iznos režijskih troškova iznosio je 3. 405, 97 kuna.

Grmoja nije imao naknadu za odvojeni život, dok je trošak služ. stana iznosio 13. 800, 00 kuna, dok ostalih troškova nije bilo.

Troškove svih saborskih zastupnika za proteklu godinu možete pogledati ovdje.

Pravo na naknadu za odvojeni život, kako su naveli kolege s portala Index, ima svaki zastupnik koji ima prebivalište udaljeno više od 50 km od Zagreba i kojemu je u vrijeme zasjedanja sabora, radnih tijela i klubova zastupnika osiguran smještaj u stanovima za službene potrebe, u unajmljenim stanovima i iznimno hotelski smještaj, te zastupnik koji ima prebivalište udaljeno više od 50 km od Zagreba, a u vrijeme zasjedanja sabora, radnih tijela i klubova zastupnika ima osiguran smještaj u Zagrebu u stanu koji je u njegovu vlasništvu ili vlasništvu člana uže obitelji.

To znači da je naziv “naknada za odvojeni život”, najblaže rečeno, pogrešno odabran. Naime, naknada nema nikakve veze s tim ima li zastupnik obitelj i živi li odvojeno od nje – sve što je potrebno za isplatu naknade je da zastupnik ima prebivalište koje je udaljeno više od 50 kilometara od Zagreba. Treba napomenuti da naknada za odvojeni život nije isto što i pravo na naknadu mjesečnih troškova prijevoza, koja se zastupnicima plaća posebno, navedeno na portalu Index.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA