25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Usklađujući se sa izmjenama Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori građevinari su ponovo birali svoje predstavnike. Izborna sjednica održana je danas, 25. studenog u prostorijama ŽK Dubrovnik.

Za predsjednika Strukovne grupe građevinara ŽK Dubrovnik u slijedećem četverogodišnjem razdoblju izabran je Tomislav Bačić, iz tvrtke ALFAPLAN GRAĐENJE d.o.o. a za zamjenike predsjednika Srđan Čoro, iz tvrtke DOM IZGRADNJA d.o.o. i Mario Obuljen iz tvrtke TONIKOM d.o.o.

Na sjednici se razgovaralo o uvijek aktualnim temama poput reguliranja ugovornih odnosa s investitorima i premošćivanja poremećaja na tržištu materijala i energenata. Problem radne snage i dalje ostaje goruća tema u ovoj djelatnosti. Iako su plaće za nijansu niže nego na Zapadu Europe i dalje nema interesa na domaćem tržištu pa su prinuđeni uvoziti radnu snagu, koja često nije na zadovoljavajućoj razini.

Zaštita i jačanje konkurentnosti domaćih izvođača kao i nastavak suradnje te zajednički nastup prema nadležnim institucijama bit će teme kojima će se baviti ova Strukovna grupa u četverogodišnjem mandatu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA