29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaIzbori 2021TOLIĆ O KAŠAMA: otkako su napravljene za samo dvije godine, u tri...

TOLIĆ O KAŠAMA: otkako su napravljene za samo dvije godine, u tri županova mandata nismo ih uspjeli sanirati

Roko Tolić, nezavisni kandidat za župana, kojeg podržavaju SDP i HNS, danas je na Porporeli održao konferenciju za novinare na kojoj je upozorio kako aktualna županijska vlast u 12 godina mandata, usprkos obećanjima, nije uspjela sanirati valobran Kaše.

-Danas sam htio upozoriti na propadanje našeg kulturnog dobra, valobrana Kaše za koji se očito nije našlo vremena, u punih 12 godina mandata, da bi se krenulo u iole ozbiljniju rekonstrukciju, a znamo da taj simbol dubrovačke pameti, već godinama propada, kazao je Tolić.

-Najavljivalo se njegovo financiranje iz Europskih fondova, čak se projekt pokušalo nominirati pri Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova, neuspješno, a bez ikakvog objašnjenja za dubrovačku javnost što je pošlo krivo s tom prijavom. Županijska lučka uprava jest izradila projekt, jest i osigurala sredstva za njega, konzumirana je i građevinska dozvola, ali su radovi vrlo brzo obustavljeni, nakon što se utvrdilo da nema sredstava za obnovu, i nakon toga jedna velika i duga šutnja iz ureda župana Nikole Dobroslavića, istaknuo je kandidat za župana.

– Zato danas stavljamo akcent na Kaše, poglavito iz razloga što neposredno u blizini imamo primjer kako to može lokalna samouprava, u ovom slučaju gradska vlast, u dva mandata dvojice gradonačelnika. Jedan je započeo, drugi je uspješno završio obnovu Lazareta. Znam da će u ovoj kampanji sigurno biti prostora od aktivnih obnašatelja vlasti, da još jedan put, po četvrti put, pokušaju obećati da će to biti napravljeno. Mislim da za Kaše čekanja nema, mi želimo da one i dalje ostanu trajni dio vizure Grada, dio njegove najljepše razglednice. One su sastavni dio fortifikacijskog sustava i pravo je čudo da ih, 535 godina otkako su napravljene za samo dvije godine, mi u 12 godina ne možemo, ne ponovno ih izgraditi, nego sanirati, zaključio je Roko Tolić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA