29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaIzbori 2021TOLIĆ: Kad budem župan prodat ću Audi i novce dati za stipendije...

TOLIĆ: Kad budem župan prodat ću Audi i novce dati za stipendije učenicima i studentima

Roko Tolić, nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, održao je danas konferenciju za medije na temu obećanih, a kako kaže, nerealiziranih ulaganja u odgojno – obrazovnu infrastrukturu.

„Nedopustivo je imati ista obećanja iz izbora u izbore, a ne raditi ništa po pitanju njihove realizacije. Ovaj put govorimo o nečemu što je uistinu najvažnije za svaku zajednicu, a to su naša djeca. To je sustav obrazovanja odnosno školstvo. Uvijek se krivnja tražila u nekim drugim akterima i na nekim drugim adresama. Već 12 godina slušamo kako će se u Konavlima napraviti osnovna škola i sami Konavljani ne mogu se načuditi kako taj projekt nikako da se pomakne s mjesta u smislu izgradnje nove škole. Jer postojeća osnovna škola izgrađena je kao montažna i privremena , a već odavno je prestala biti privremena i postala opasnost za djecu.“, kazao je u uvodnom dijelu održane konferencije Roko Tolić.

Na održanoj konferenciji za medije Tolić je istaknuo kako se i dalje pa i u ovim izborima, od aktualne županijske vlasti, ponovno obećava izgradnja spomenute škole, a tim obećanjima ne mogu se načuditi ni sami Konavljani.

„Konavljani, genijalni i briljantni kakvi jesu, rekli su kako župan voli doći na Dan općine, Mirise Božića, možda koji dan još i više ga nema. Da je kojim slučajem ove godine bila priredba, djeca 4.b bi mu otpjevala pjesmu “Bitno”, koji koincidira s plakatom. Pjesma kaže: “Uvijek kad vam je bitno i trebate roditeljski glas, vi se sjetite i nas i onda vam ne postane hitno. Zato, dragi župane, prepustite nekome tko zna, za vas je krajnje vrijeme da vam kažemo pa-pa!”, prenio je Tolić poruku Konavljana.

Nezavisni kandidat Tolić osvrnuo se i na još jedno obećanje, ulaganja u odgojno – obrazovnu infrastrukturu.

„Kada s druge strane govorimo o obećanoj sportskoj dvorani za Gimnaziju. Tu nemamo ni D od dvorane. Sve je stalo na obećanjima. Ne znam je li više neugodno 12 godina obećavati nešto, a ne napraviti apsolutno ništa po tom pitanju. S druge strane dvorana u Općini Slano se napravila za tri godine, ali pretpostavljam zbog agilnosti općinskog načelnika“, kazao je Tolić dodajući kako će, kada postane župan, ova dva projekta biti prioritet.

Tolić je dodao i kako je pored ova dva ulaganja važno istaknuti i nepostojanje školske sportske dvorane u Stonu. Za Ston je Tolić istaknuo kako se radi o prepoznatom kraju poznatog po školjkarima, vinarima, soli, ali kada se dođe do djece, sportaša i rekreacije onda sve tu prestaje.

Kao dobar primjer ulaganja u odgojno – obrazovnu infrastrukturu Tolić je istaknuo primjer Grada gdje je veća škola za puno više učenika izgrađena iz temelja u tri godine.

Na održanoj konferenciji Tolić se dotaknuo i drugih ulaganja u obrazovanje.

„Dok se s jedne strane nije mislio na naše najmlađe i na uvjete njihovog školovanja, s druge se strane itekako mislilo o svom komforu i luksuzu. Pa je tako, aktualni župan, kupio novu limuzinu. I zato ću vam još nešto sada obećati. Meni ne treba, kao sadašnjem županu nova limuzina od skoro 400 tisuća kuna i tko zna koliko još desetaka tisuća kuna za njezino održavanje tijekom godine. Ja ću taj luksuzni Audi prodati i taj ću novac preusmjeriti na stipendije učenicima i studentima. Tako da će stipendije učenicima i studentima porasti za 50 posto. Učenici će tako umjesto 600 dobiti 900 kuna, a studenti umjesto 1000 dobit će 1500 kuna“, zaključio je Tolić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA