32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTko se u pošti zaposli do kraja lipnja 2024., do kraja godine...

Tko se u pošti zaposli do kraja lipnja 2024., do kraja godine će moći dodatno zaraditi i 1.200 eura neto

Poštari, dostavljači tiskovina i vozači Hrvatske pošte odsad uz sve ostale benefite rada i povećanja primanja mogu računati i na dodatnu nagradu – stoji u dopisu koji stiže iz Hrvatskih pošta. Ako u tvrtki ostanu do kraja godine, mogu dodatno zaraditi 1200 eura neto. Ova nagrada uvedena je za radna mjesta na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem te će se odnositi i na sve buduće radnike na tim radnim mjestima koji se zaposle najkasnije do kraja lipnja 2024. godine.

Hrvatska pošta, kao i brojni drugi poslodavci na tržištu rada, već dulje vrijeme ima u određenim područjima izazova s nalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacijom. Svjesna kako je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika, Pošta je u zadnje dvije godine pokrenula brojne inicijative za njihovo zadržavanje.

Tako u ožujku 2024. svim radnicima Hrvatske pošte opet raste plaća – treći put u posljednjih šest mjeseci – što je rast od ukupno 25%. Rast primanja započet je još 2022. kada je plaća za 8000 radnika na operativnim poslovima povećana 20%. Poštaricama i poštarima godišnje se isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, uskrsnica, božićnica i regres. Radnici na operativnim radnim mjestima uz redovitu plaću svaki mjesec dobivaju i varijabilnu nagradu za učinkovitost. Dodajmo tomu sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, karticu MultiSport, ali i povećanje participacije za prijevoz i prehranu te posebnu nagradu za uspješnost koja ovisi o ispunjenju godišnjih ciljeva i može dosegnuti iznos mjesečne netoplaće uplatom u treći mirovinski stup. Sve to samo su neki od benefita rada u Hrvatskoj pošti.

Fokus na životni standard radnika i rast primanja među strateškim su usmjerenjima Hrvatske pošte, pogotovo imajući u vidu inflaciju i rast životnih troškova. Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika. Hrvatska pošta unaprjeđuje i jača svoju tržišnu poziciju daljnjim razvojem logističkih i paketnih usluga s fokusom na korisnika, povećava konkurentnost svojeg poslovanja i osigurava doprinos gospodarstvu Republike Hrvatske.

foto:arhiv

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA