34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTjedno izvješće za promet: Vozio moped bez dozvole, nije se htio testirati...

Tjedno izvješće za promet: Vozio moped bez dozvole, nije se htio testirati na drogu – 2.640 eura!

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, lakše je ozlijeđeno sedam osoba, a s materijalnom štetom zabilježeno je 11 prometnih nesreća

Broj poduzetih mjera prometne policije
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 586 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 249 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 61 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 18 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane je 26 osoba.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 60 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku
Najveća koncentracija alkohola od 1,63 g/kg izmjerena je 36-godišnjaku koji je u utorak, 17. listopada, u poslijepodnevnim satima, na području Dubrovnika izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala ozlijeđene osobe.
Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.670 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je također u Dubrovniku
Najveća novčana kazna u iznosu od 2.640 eura izrečena je 18-godišnjaku koji je sinoć, 22. listopada, zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa na području Dubrovnika dok je upravljao mopedom dubrovačkih registarskih oznaka.
Prometnom kontrolom je utvrđeno kako je mopedom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a također se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.
Mladi vozač je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja AM kategorijom u trajanju od tri mjeseca.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA