9.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaInfocentarSvjetski dan mentalnog zdravlja

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10.listopada svake godine od 1992. s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti mentalnog zdravlja u zajednici.

Svake godine posebna se pažnja posvećuje određenoj temi iz područja mentalnog zdravlja, a ove godine to je „Mentalno zdravlje u svijetu nejednakosti“. Ukazuje se na neravnomjerno ulaganje u mentalno zdravlje i otežan pristup uslugama što dovodi do stigme i diskriminacije.

Udruga Lukjernica godinama se bavi pružanjem podrške i usluga oboljelima i njihovim obiteljima te promocijom važnosti mentalnog zdravlja. Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja odlučili smo obilježiti izložbom „Briga o mentalnom zdravlju za svih“ članova Udruge koja će se otvoriti u Centru za mlade Dubrovnik u Nedjelju, 10.10. u 10:00. Na izložbi će biti prikazani radovi nastali na likovnim radionicama Udruge. Članovi su već duži niz godina aktivni u kreativnom radu kroz Udrugu a i izvan nje tako da do sada brojimo organizaciju više zajedničkih izložbi, tri ilustrirane zbirke pjesama, brošuru za prepoznavanje i pomoć kod smetnji u mentalnom zdravlju, sudjelovanje na književnim festivalima i ostalo.

.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić