5.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiDubrovački ugostitelj se zainatio i zbog kazne komunalnih redara stigao do Ustavnog...

Dubrovački ugostitelj se zainatio i zbog kazne komunalnih redara stigao do Ustavnog suda

Dubrovački ugostitelj i vlasnik wine bara Korta, Frano Banić, na Ustavnom je sudu pobijedio grad Dubrovnik i dubrovački Općinski sud te dokazao da su ga komunalni redari 2018. godine kaznili zbog – nepostojećeg prekršaja – piše Jutarnji list.

Kako je vidljivo iz presude koja je donesena 8. rujna, dubrovački komunalni redari u lipnju 2018. zatekli su Franića – a za kojeg su na sudu tvrdili da im je otprije poznat zbog više prekršajnih postupaka – kako ispred svojega objekta Korta prolaznicima dijeli letke s jelovnicima, odnosno da usmeno reklamira lokal što je, tvrdili su, bilo protivno tadašnjim gradskim odredbama.

Banić je protiv takve odluke podignuo prigovor te na sudu tvrdio da nije počinio nikakav prekršaj, no Općinski sud u Dubrovniku prevagnuo je na stranu komunalnih redara, smatrajući Banićev iskaz nevjerodostojnim, a samog Banića kao osobu koja izbjegava prekršajnu odgovornost.

Ustavni sud je osporio odluku dubrovačkog Općinskog suda i sve vratio – na početak.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]