30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaSportSVI U PORAT: Hoće li naslov prvaka Divlje lige 2022. u Mline...

SVI U PORAT: Hoće li naslov prvaka Divlje lige 2022. u Mline ili u Lapad?

U Portu će se danas poslijepodne odigrati finale Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu. Finalnu utakmicu Divlje lige 2022. igraju ekipe Kokoti iz Lapada i FUN H2O iz Mlina. Za treće mjesto igraju već od 15 sati Porporela i Elita, a prije finala odigrat će se i revijalna utakmica ekipe Grada i Županije protiv ekipe Ljetnih igara.

Hoće li se naslov prvaka vratiti ili…?

Prvi put je to bilo 2011. godine kad je Kamen mali bio prva ekipa u finalu koja nije iz Grada, ali Špilja ’94 Danče nije dozvolila ekipi iz Cavtata da odnese naslov, već se po drugi put svoje ime upisala na listu pobjednika.

Dvije godine poslije, 2013., i prije finala je bilo jasno kako će prva po prvi put biti ekipa koja nije iz Grada. Prvak je Kamen mali, koji je u velikom finalu dobio FUN H2O Mlini sa 6:5.

Potom, tri godine za redom prvak nije iz Grada. FUN H2O Mlini je 2014. dobio u finalu Palace boljim izvođenjem četveraca (3:3 je bilo nakon četvrte četvrtine). Kamen mali je 2015. u finalu bolji s 5:4 od Penatura.

Elita je vratila pokal u Grad 2016. kad je s 13:3 dobila u finalu FUN H2O Mlini, koji je uzvratio Eliti u finalu 2017. godine, pobjeda 6:5, te po drugi put bio najbolji.

Elita je 2018. godine dobila u finalu Porporelu nakon maratona četveraca (18:17, nakon četiri četvrtine bilo je 7:7), a 2019. godine drugo veliko finale dvije ekipe koje nisu iz Grada: Kamen mali Cavtat – FUN H2O Mlini 7:7 nakon četvrte četvrtine, a 9:8 za sastav iz Cavtata nakon četveraca.

Ove godine uoči finala pitanje, vraća li se naslov ili ostaje izvan Dubrovnika. Kokoti, koji su prvi put u finalu, pokušat će ga vratiti, a FUN H2O želi u svom petom finalu doći do trećeg naslova. Više od dva naslova, po četiri, imaju Copacabana i KIKS 04, a po tri Montovjerna i Kamen mali. Kokoti pak mogu postati 18. ime na popisu pobjednika.

Veliko finale između Kokota i FUN H2O Mlini igra se u Portu ove nedjelje, 21. kolovoza, od 17 sati uz izravan prijenos u programu Dubrovačke televizije (emisija uoči finala počinje u 16.45 sati). Program u Portu počinje pak utakmicom za treće mjesto u 15 sati između Porporele i Elite (Porporela peti ili Elita šesti put s broncom oko vrata), a u 16 sati igra se revijalna utakmica. Ekipa Grada i Županije protiv Dubrovačkih ljetnih igara.

Završnicu sudi Ivan Matijević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA