28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSVEČANOST: 25 godina RIT Croatia

SVEČANOST: 25 godina RIT Croatia

U Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku svečano je obilježeno 25 godina od osnutka RIT Croatia, nekadašnje Američke visoke škole za management i tehnologiju.

Na svečanosti je sudjelovao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji se u ovoj prigodi prisjetio početaka osnivanja tadašnjeg ‘Američkog koledža’, godine 1997., u poslijeratnom razdoblju, što je u tim trenucima bio “vjetar u leđa” visokom obrazovanju mladih kadrova u turizmu u Hrvatskoj.

“Kada pogledamo 25. obljetnicu RIT-a u kontekstu povijesti Dubrovnika i činjenice da ove godine slavimo 750 godina dubrovačkog Statuta, onda se ta obljetnica ne čini osobito bitnom. Ali kada je pogledamo u kontekstu naše mlade, 30-godišnje države, naše državnosti i međunarodne reputacije onda trebamo zahvaliti vodstvu RIT-a na svemu što su dali našem gradu i državi”, rekao je gradonačelnik Franković.

Posebno je zahvalio i čestitao predsjedniku i dekanu RIT Croatia Donu Hudspethu koji je u Dubrovniku od samog osnutka te poželio jednako uspješan nastavak rada. 

U ovoj je prigodi gradonačelnik Franković primio zahvalnicu u ime Grada Dubrovnika za kontinuiranu podršku RIT-u u prethodnom 25-godišnjem razdoblju. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA