29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSvečano predstavljena monografija “Dubrovačko-neretvanska županija – 30 godina”

Svečano predstavljena monografija “Dubrovačko-neretvanska županija – 30 godina”

U sklopu programa proslave Dana Dubrovačko-neretvanske i blagdana zaštitnika svetog Leopolda Bogdana Mandića, održana je promocija monografije „Dubrovačko-neretvanska županija – 30 godina“.

Na predstavljanju su govorili župan Nikola Dobroslavić, povjesničar Ivica Prlender i glavni urednik Dubrovačkog vjesnika i urednik monografije, Jadran Kapor.

‘Ove godine se navršava 30 godina od osnivanja Županije i to je bio temeljni motiv da izradimo monografiju koja će dati presjek vremena iza nas, vremena u kojemu smo danas i naše projekte i strategije za budućnost. Mislim da je ovo djelo dojmljivo, odlično napravljeno i da je ono što je trebalo nama u Županiji i svim našim sugrađanima, svima onima kojima ćemo darovati ovu monografiju. Županija je osnovana 1993. i tad je krenuo regionalni ustroj u Hrvatskoj, uvijek se postavljalo pitanje je li obuhvat ove županije onaj koji treba jugu Hrvatske. Potvrdilo se da je taj obuhvat onakav kakav treba biti. Kažu da je naš prvi predsjednik, dr. Franjo Tuđman, dao smjernice kakav obuhvat dati ovoj županiji, mislim da je to bilo odlično. Bili smo podijeljeni na dva dijela, a našim nastojanjima i odlukom naše Vlade danas imamo Pelješki most. On je s pravom odabran na naslovnicu monografije, to je jedna od kruna našeg djelovanja’, poručio je župan Nikola Dobroslavić  te istaknuo kako je DUbrovačko-neretvanska županija danas jedna od najrazvijenijih u Hrvatskoj.

‘Zahvaljujem Dubrovačkom vjesniku koji je preuzeo posao izrade monografije, uredniku, svim sudionicima, našoj administraciji. Uvjeren sam da smo dobili dokument koji pokazuje da se dobro razvijamo i da idemo u dobrom smjeru’, rekao je župan.

Svečano predstavljanje monografije izvedbama je uveličala klapa Kaše, kao i dramska umjetnica Marija Šegvić, a moderirao Mislav Ćimić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA