31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSvečano otvoren novi Vatrogasni dom DVD Putniković, najveće investiranje u vatrogastvo na...

Svečano otvoren novi Vatrogasni dom DVD Putniković, najveće investiranje u vatrogastvo na Pelješcu

U Putnikovićima su svečano su otvorena vrata novoizgrađenog Vatrogasnog doma DVD Putniković čije je projektiranje i izgradnja financirano sredstvima EU u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020.

Otvaranju su prisustvovali potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, glavni vatrogasni zapovjednik vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, predsjednik DVD-a Putniković Ivo Mrčavić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, članovi DVD-a Putniković, predstavnici vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi s područja županije i mnogi drugi.

Izgradnjom Vatrogasnog doma u Putnikoviću, jednog od najaktivnijih na Pelješcu, bitno se poboljšavaju uvjeti dosadašnjeg rada DVD-a. Projekt izgradnje Vatrogasnog doma DVD Putniković je i najveće investiranje u vatrogastvo na Pelješcu. Riječ je o prijeko potrebnom i korisnom projektu vrijednosti više od milijun eura s ciljem osiguravanja kvalitetnih uvjeta za rad vatrogasaca, mjesta za druženje, treniranje i učenje.

Vrijednost je projekta oko 1.200.000,00 eura s PDV-om, a u financiranju sudjeluje Ministarstvo poljoprivrede novcem iz Europskih fondova, a s ostalim iznosom DVD Putniković iz vlastitih sredstava te uz financijsku pomoć Općine Ston.

Radove je izvodila građevinska tvrtka Trag d.o.o. iz Dubrovnika, a vatrogasni dom gradio se prema projektu diplomiranog inženjera arhitekture Damira Vitkovića, te po funkcionalnosti i opremljenosti je među modernijima na Pelješcu, ali i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Dubrovačka tvrtka Trames d.o.o. pružala je uslugu nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji vatrogasnog doma, dok je Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o. pružala uslugu vođenja EU projekta. Projektni partner je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Janjina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA