34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleSVAKOG PETKA Cavtat storytelling uz Vedrana Mezeija

SVAKOG PETKA Cavtat storytelling uz Vedrana Mezeija

Turistička zajednica općine Konavle od ovog petka pokreće novi projekt koji će posjetiteljima Cavtata i šire okolice biti dostupan cijelu turističku sezonu i to besplatno. Riječ je o događaju pod nazivom: Inspiring Lives – Everlasting Legends, A Storytelling Experience in Cavtat.

Na ovom događaju posjetitelji će imati priliku saznati zanimljive detalje iz života ljudi koji su živjeli u doba Dubrovačke Republike. Između ostalog govorit će se o najvećem dubrovačkom dobročinitelju i njegovom neobičnom putu do bogatstva, o mladim ženama od kojih je jedna radije izabrala smrt nego povratak pohotnom gospodaru, a druga svojom ljepotom i inteligencijom pomicala društvene norme svoga vremena. Bit će riječi i o najkontraverznijoj povijesnoj osobi Republike koja je u svega pet-šest godina prošla dojmljiv put iskupljenja od hladnokrvnog ubojice i osuđenika na doživotnu kaznu zatvora do Spasitelja domovine u najizazovnijim trenucima dubrovačke povijesti.

Predavač je Vedran Mezei, turistički vodič i autor povijesnog romana Treći ključ. Trajanje predavanja je 45 minuta, a posljednjih 15tak minuta predviđeno je za interaktivni dio u kojem posjetitelji mogu postavljati pitanja, dijeliti iskustva ili davati prijedloge. 

Storytelling će se se održavati na ostacima rimske vile u vrtu hotela Croatia i to svaki petak od 19. travnja do 31. listopada u 18:30 (osim u travnju i listopadu kad je početak u 18:00 sati). U slučaju lošeg vremena događaj će biti organiziran u hotelu Croatia.

Turistička zajednica općine Konavle zahvaljuje hotelu Croatia i Adriatic Luxury Hotels što su, kao i uvijek do sada, podržali i ovaj program koji će ponuditi gostima autentično iskustvo vezano za kulturno i povijesno nasljeđe konavoskog kraja, ali i upoznati ih s ostalim sadržajima u destinaciji koje će ih potaknuli da ih sami posjete.

Iz Turističke zajednice općine Konavle napominju da je događaj besplatan, vođen na engleskom jeziku i da se nije potrebno prethodno najavljivati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA