17.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaLifestyleSuncokret ruralnog turizma stigao u Konavle

Suncokret ruralnog turizma stigao u Konavle

Udruga Agroturizam Konavle na svečanom proglašenju i dodjeli nagrade Suncokret ruralnog turizma, koja se odvila u Zaprešiću dobila je Suncokret za manifestaciju Proljeće u Konavlima.

U sedam kategorija dodijeljeno je više od 50 nagrada najboljima u ruralnom turizmu.

Iločki hotel Dunav i Sinjska alka dobitnici su Velikog zlata na osmom izdanju Suncokreta ruralnog turizma, koji se ove godine dodjeljivao u jedinstvenom prostoru zaprešićke Vršilnice.

Uz šampionsku titulu dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje te Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Tradicijska (ruralna) domaćinstva, Tradicijska (ruralna) gastronomija, Vinski turizam, Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Ruralno turistički projekti, Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

„U godini pandemije, razornih potresa, nezavidne gospodarske situacije bili smo u dvojbi treba li organizirati manifestaciju, no shvatili smo da krasne i vrijedne ljude u ruralnom prostoru ne smijemo zaboraviti kad im je najteže. Da nismo pogriješili dokazuje 125 prijava iz svih dijelova Hrvatske, sve redom sjajnih i radišnih ljudi i ovog puta se uistinu bilo teško odlučiti kome dodijeliti nagrade. Kako bismo ih potakli da i dalje nastave u istom smjeru, komisija je odlučila ove godine dodijeliti čak pedeset nagrada“, rekla je organizatorica projekta Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge Klub članova „Selo“.

Dobitnicima su čestitali Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, Dragan Jelić, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. Svi su oni istaknuli veliki potencijal ruralnog prostora u kojem su najveće bogatstvo vrijedni ljudi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić