Strpljenje roditelja učenika OŠ Smokovljani pri kraju – hoće li Županija i Općina stati uz nas i našu djecu?

Pismom su nam se obratili roditelji učenika OŠ Smokovljani, koji su na početku školske godine, nezadovoljni načinom na koji ravnatelj vodi školu, predali peticiju Županiji u kojoj su tražili njegovu smjenu, a spremni su, kažu, ako se stvari ne promijene, ispisati djecu i prebaciti ih u druge škole.

Podsjetimo, roditelji su imali prigovor na prijevoz djece koja su se minibusom u dvije ture skupljala po okolnim i onim poprilično udaljenim selima, što bi značilo da su neka djeca na nastavu stizala čak u 7 i 15, dok škola još nije bila otvorena. Nadalje roditelji smatraju da u školi rade dijelom i nestručni nastavnici, a ljuti su što je ravnatelj poništio natječaj za zapošljavanje stručnih osoba.

Županija je uputila u školu prosvjetnu inspekciju, no nalaza inspekcije i dalje nema. Što o svemu kažu roditelji pročitajte u njihovom pismu koje u cijelosti donosimo u nastavku.

U Smokovljanima strpljenje pri kraju!

-Prošla su već dva tjedna nastave, a po pitanju nepravilnosti i smjene ravnatelja OŠ Primorje, Zlatka Volarevića, ništa se nije riješilo. Istina je jedino da je pozvana prosvjetna inspekcija. Najavljen je dolazak inspekcije iz Dubrovnika, a s time nikako nismo zadovoljni jer sumnjamo da je ravnatelj “u dobre” s našom inspekcijom. Inspekcija iz Dubrovnika je već ranije nekoliko puta dolazila u najavljen nadzor u školu, a ravnatelj nikad nije dobio opaske za nepravilnosti koje se vide iz aviona. On se ukorijenio, provodi samovolju, a naša djeca ispaštaju. 

Neki od roditelja, koji su na prvi dan nastave ispratili svoju djecu u školu, ispred škole zatekli su novinare i ispričali im o problemima u školi koji ih muče godinama.

Jedan od problema bila je organizacija prijevoza autobusom u dvije ture. Vozač autobusa se zatekao u tom trenutku ispred škole s novinarima i roditeljima. Izjavio je da problem nije u njegovoj firmi, da se autobus mogao zamijeniti većim isti dan, samo da je ravnatelj trebao obaviti poziv firmi i Općini.

Ravnatelj to godinama nije učinio. A kad su roditelji izišli u medije, u isti dan autobus je bio zamijenjen. Ravnatelj se hvali da je to njegova zasluga, a zapravo je samo potvrda njegove sramote jer godinama nije ništa po tom pitanju poduzeo. Čak je sutradan po dolasku novog autobusa, djecu htio poredati i fotografirati ispred autobusa kako bi se pohvalio, a pri tom nije pitao našu suglasnost za fotografiranje. Na sreću, djeca se pametna nisu htjela slikati.

-Zahvaljujući roditeljima i medijima te inicijativi vozača, stvar s autobusom se riješila u jednom danu! Međutim, ništa drugo nije ispravljeno. Zbog toga nam djeca dolaze doma neraspoložena, neka i uplakana i nemaju volje ići u školu. Ravnatelj je stvorio probleme i djeci i roditeljima, u školi i izvan škole. Zbog toga nećemo odustati od daljnje borbe za dobrobit naše djece. Ne želimo biti izdani, kao Vukovar, da nam škola padne radi čovjeka niskoga morala.  

Da je veličina od čovjeka, sam bi dao ostavku i ne bi više sramotio ni sebe ni nas! 

Pitamo se, hoće li Županija i Općina stati uz nas i našu djecu? Hoće li sačuvati školu za čiji smo se opstanak borili godinama i osnivali obitelji u ovom napaćenom kraju da nam ne bi zamro?  Ili će to sve žrtvovati i zaštititi ravnatelja manipulatora koji sve što čini, čini u svom vlastitom interesu, a ne u interesu opstanka ove škole i kraja. Iako je naša škola mala, problemi i sramota u njoj su veliki i krajnje je vrijeme da se počnu rješavati, a mi nezadovoljni roditelji i dalje ćemo ustrajati u svojoj borbi, pa tko god da štiti ravnatelja Volarevića – izjavio je Mato Miljević (Benda) sa skupinom roditelja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.