25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaKulturaStradun Classic započeo velikim pljeskom u Kneževom dvoru

Stradun Classic započeo velikim pljeskom u Kneževom dvoru

Sinoćnjim koncertom u atriju Kneževa dvora započeo je 6. po redu Stradun Classic.

Riječ je o festivalu komorne glazbe koji je 2018. godine inicirala hrvatska klarinetistica međunarodnog renomea Marija Pavlović zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Budući svaka koncerta večer nosi jednu vrstu teme ili „crvenu nit“, sinoćnji koncert nosio je naziv Uvertira i zaista je bio prava uvertira u festival koji nam donosi još četiri koncerta.

Koncert je započeo Uvertirom na hebrejske teme Sergeja Prokofjeva. Publika je u ovom djelu imala priliku čuti klarinetisticu Mariju Pavlović, violiniste Gordana Nikolića i Đanu Kahriman, violista Romana Spitzera, cellisticu Celine Flamen i pijanisticu Mariu Meerovitch. Potom su Schumannove Slike iz bajke izveli ponovno Marija Pavlović, Roman Spitzer i Maria Meerovich, a drugi dio koncerta bio je rezerviran za Schubertov Gudački kvintet. Ovo djelo izveli su Gordan Nikolić, Mirabai Weismehl Rosenfeld, Roman Spitzer, Celine Flamen i Justus Grimm.

Sljedeći koncert naziva Forellen odnosno Pastrva održat će se u ponedjeljak, 18. rujna u Kneževu dvoru i donosi publici djela Mozarta, Reineckea, Detonija i Schuberta. Najprije, Mozartov Kvartet za flautu i gudače br.1 u D duru, potom Reineckeov Trio za obou, rog i klavir u a-molu i Detonijeva Plava ptica za flautu, violončelo i klavir. Za kraj tu jeSchubertov Pastrvin kvintet za klavir, violinu, violu, violončelo i kontrabas. Početak koncerta je u 21 sat.

Ansamblu prve koncertne večeri pridružuju se flautistica Alja Velkaverh-Roskams, oboist Tom Owen, hornist Boštjan Lipovšek, pijanist Danijel Detoni i kontrabasist Zoran Marković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA