22.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 23 lipnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKolege iz Baletnog odjela Umjetničke škole Luka Sorkočević uputile riječi zahvale profesorici...

Kolege iz Baletnog odjela Umjetničke škole Luka Sorkočević uputile riječi zahvale profesorici Gizeli: uživajte u mirovini s djecom i unucima…

Na lijepi način oprostile su se kolege na baletnom odjelu u Dubrovniku od profesorice Gousel Galioullin koja je generacijama malih balerina prenosila ljubav prema plesu i umjetnosti, a koja je pošla u mirovinu. Napisali su:

U jesen 1990. godine, u tadašnjoj Muzičkoj školi započeli smo s radom. Godine koje su uslijedile bile su jako teške, ratne. Kad se moglo vježbali smo, a ostalo vrijeme bili smo u skloništima. 1992. spletom okolnosti u Dubrovnik dolazi obitelj Galioullin, glazbenik Ildous i balerina Gousel sa svoje dvoje djece.

Plan im je bio da u Splitu ili Rijeci nastave svoju umjetničku karijeru ali ratne okolnosti i splet događanja dovode ih u Dubrovnik. Gousel odmah započinje s radom u baletnoj školi i tu započinje jedna prekrasna, plemenita etapa njenog života koju će živjeti i raditi sve do odlaska u mirovinu. Svi koji su imali priliku kroz rad je upoznati, znaju da je istinski živjela svoju umjetnost i to je svakim atomom snage uvijek prenosila svima koje je podučavala.

“Prekrstili” smo je u Gizelu, tako je najčešće i danas svi zovu u Dubrovniku koji je postao dom njene obitelji. 30 godina rada u našoj školi teško se može u jednom statusu opisati, zaslužuje puno, puno više. Svoje znanje i ljubav prema baletu utkala je u mnoge generacije s kojima je radila, oplemenila mnoge.

Malo je reći da smo zahvalni što je život poslao upravo k nama na jug, da je obogatila naše živote svojim radom u baletnoj školi…

Gousel, hvala od srce za sve što ste dali svakom učeniku, kolegi, školi, Dubrovniku…uživajte u zasluženoj mirovini sa svojom djecom i unucima. Hvala Vam – napisale su kolege dirljivo se opraštajući od kolegice koja je pošla u mirovinu.

foto: fb baletni odjel

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA