28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSLUŽBENO IZVJEŠĆE: Putnici s nasukanog broda Mirablea su na vrijeme evakuirani na...

SLUŽBENO IZVJEŠĆE: Putnici s nasukanog broda Mirablea su na vrijeme evakuirani na obalu Šipana

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nasukavanju izletničkog broda, na obalu otoka Šipan.

Dojava o pomorskoj nesreći izletničkog broda zaprimljena je u MRCC Rijeka danas, 26. srpnja u 10.50 sati izravno od voditelja, ujedno vlasnika broda, o čemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik, nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva i Pomorska i aerodromska policija Dubrovnik.

Na poziciji nasukanja, sa sjeveroistočne strane otoka Šipana zatečen je izletnički brod imena „MIRABLEA“, duljine trupa 24,8 metara, bez posade i putnika, koji su pravovremeno evakuirani prekrcajem na druga plovila, u blizini.

U okviru preliminarnog očevida koji se provodi na mjestu nesreće, utvrđeno je da se brod većim dijelom trupa nasukao na obalu, dok je krmeni dio ispod razine mora. Izuzetim izjavama posade i putnika te administrativnim nadzorom u okviru očevida, ustanovljeno je da se u trenutku nesreće na brodu nalazilo 20 putnika i pet članova posade, među kojima srećom, nema stradalih i ozlijeđenih.

Iako je brod djelomično potopljen krmenim dijelom ispod razine mora te je u brodskim spremnicima preostalo oko 1000 litara pogonskog goriva tipa ‘plavi diesel’, za sada nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša istjecanjem goriva ili drugih polutanata.

Temeljem dopuštenja LK Dubrovnik vlasnik broda angažirao je ronilački tim, koji pregledom trupa ispod razine mora, a dovršetkom svih potrebnih radnji Lučka kapetanija Dubrovnik izreći će vlasniku nalog za komercijalno odsukavanje i tegalj broda, na određenu lokaciju, gdje će se nastaviti s očevidnim radnjama o uzrocima ove pomorske nesreće.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA