33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSkulptura Župke s košićem na glavi uskoro na šetnici u Srebrenom

Skulptura Župke s košićem na glavi uskoro na šetnici u Srebrenom

Načelnik Silvio Nardelli i direktorica TZ-a Anamarija Kusalo  održali su sastanak sa umjetnikom i kiparom Petrom Dolićem, kojemu je, prema provedenom natječaju prošle, 2020. godine, pripala čast utjeloviti Župku sa košićem na glavi u skulpturi u prirodnoj veličini slivenoj u bronci, javljaju iz Općine Župa dubrovačka.

-Ideja za projekt rodila se  još 2019. godine sa ciljem da se izradom skulpture obilježi obljetnica 100 godina organiziranog turizma u Župi dubrovačkoj koja se navršila prošle 2020.

Nažalost, pojava pandemije uzrokovane virusom Covid-19 poremetila je  planove, no unatoč tome  nije se odustalo od ideje. S ponosom možemo reći da je projekt došao u svoju finalnu fazu, i upravo je tema ovog sastanka bio dogovor o načinu postavljanja skulpture i prilagodbe svečanosti otvorenja propisanim epidemiološkim mjerama. Pitanje je dana kada će nam skulptura Župke obogatiti šetnicu u Srebrenom, vratiti duh prošlosti u kojem je vrijedna Župka odlazeći na tovaru  u Grad na placu, postala simbol mukotrpnog rada na zemlji. Kao takva zaslužila je mjesto u srcu Župe da se očuva uspomena na starinu, stoji u priopćenju iz Općine Župa dubrovačka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA