28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleŠETNJA CAVTATOM U prepunom Ogranku Cavtat predstavljena slikovnica autorice Veronike Bjelopere i...

ŠETNJA CAVTATOM U prepunom Ogranku Cavtat predstavljena slikovnica autorice Veronike Bjelopere i ilustratorice Katarine Fišer

U Ogranku Cavtat Dubrovačkih knjižnica, 23. prosinca, održalo se predstavljanje slikovnice “Šetnja Cavtatom” autorice Veronike Bjelopere i ilustratorice Katarine Fišer. Moderatorica događanja bila je knjižničarka Lucijana Mihaljek.

Slikovnicu su okupljenima pročitale autorica i mlada ilustratorica koja je u vrijeme nastajanja slikovnice imala samo deset godina. Nakon što su slikovnicu pročitale, svoje je crteže Katarina podijelila s okupljenom djecom koja su ih mogla obojiti po vlastitom izboru. Na kraju druženja, u Ogranku se upriličio mali tratamenat gdje su se okupljeni mogli počastiti slasticama koje su napravili Veronika i njena familija.

Govoreći o poznatim cavtatskim licima, pojavama i znamenitostima, i to potkrepljujući ilustracijama, slikovnica „Šetnja Cavtatom“ zapravo je spoj Katarinine kreativnosti i edukacije koju je Veronika željela postići. Na samom kraju slikovnice nalaze se snažne poruke, parafraze velikih riječi kako je “ljepota u oku promatrača” i da se “samo srcem dobro vidi”, ali najsnažniju poruku izrekla je sama Katarina.

Na pitanje knjižničarke kako je otkrila svoj talent, Katarina je odgovorila da je to bilo sasvim slučajno u najranijem djetinjstvu kada je kao i ostala djeca dobila papir i olovku da se malo zabavi, ali je i napomenula ono najbitnije – kako smo svi mi umjetnici, samo da odrastanjem zaboravimo na to.

„Neka vam ove riječi mlade djevojke budu misao vodilja u novoj 2024. godini.

Prisjetite se u čemu uživate, koji su to vaši talenti i živite svoju umjetnost jer ćete jedino tako živjeti sretan i ispunjen život u novoj (i bilo kojoj drugoj) godini! Sretna nova godina i hvala vam što nas vjerno pratite, posjećujete i podržavate!“ poručuju iz Ogranka Cavtat.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA