34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaSDP hitno traži testiranja na koronavirus u dolini Neretve i na Korčuli

SDP hitno traži testiranja na koronavirus u dolini Neretve i na Korčuli

SDP Dubrovačko-neretvanske županije poslao je priopćenje za javnost u kojemu hitno traže uvođenje mogućnosti da se pacijentima s Korčule i iz doline Neretve omogući uzimanje brisa za testiranje na COVID 19 u mjestima prebivališta, osnosno da zbog istog ne moraju putovati u Dubrovnik. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Nakon više od pola mjeseca raznih aktivnosti koje su se poduzele u borbi protiv virusa COVID-19 Stožer civilne zaštite DNŽ sa ravnateljem OB Dubrovnik nije smatrao potrebnim u tom razdoblju omogućiti testiranje na taj isti virus u Dolini Neretve i na otoku Korčuli ili bar omogućiti uzimanje brisa pacijentima na tom području, koji bi se onda poslao na testiranje u Dubrovnik.

Još jednom se pokazalo kako su građani Doline Neretve, po pitanju zdravstva, građani drugog reda u Županiji.

Kako opisati apsurdnu situaciju u kojoj osoba iz Metkovića, koja sumnja na zarazu, treba dva dana dolaziti u OB Dubrovnik kako bi se testirala na COVID-19?

Vladajući bi je vjerojatno ponovno otpisali sa zaključkom kako je zdravstvo u Županiji na visokoj razini, no svatko iole razuman smatrao bi to neprofesionalizmom, nesposobnošću, nebrigom i neodgovornošću.

Tražimo od OB Dubrovnik i Stožera civilne zaštite DNŽ hitno omogućavanje testiranja na COVID-19 u Dolini Neretve i na otoku Korčuli, a u međuvremenu bar osiguravanje uzimanja brisa onima za koje se sumnja da su zaraženi.

Tražimo veću brigu i angažman za građane Doline Neretve i otoka Korčule u danima koji dolaze kao i omogućavanje dodatne medicinske opreme Domovima zdravlja na tom području”, zaključuje se u priopćenju SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA