30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaIzbori 2021Roko Tolić poručio Dobroslaviću: župane, šutnja nije zlato iako se vama isplati!

Roko Tolić poručio Dobroslaviću: župane, šutnja nije zlato iako se vama isplati!

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, uputio je danas javno pitanja vezana za šutnju aktualnog župana, a vezano uz niz problema i afera koji su isplivali na površinu posljednjih mjeseci.

U more usred Grada, pored Banja izlije se sedam tona lož-ulja, a župan Dobroslavić – šuti.

Otkrije se kako dvije članice Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Domus Christi nemaju zakonom predviđenu fakultetsku naobrazbu, a župan šuti.

Na Batali se bune naši sugrađani kojima nitko nije ni pomislio osigurati zamjensku lokaciju za barke dok traju radovi na Lapadskoj obali, a župan šuti.

Cesta u Slanome, iako stotinjak metara od njegove kuće, zbog manjeg odrona zatvorena je mjesecima, a župan, znate i sami – šuti.

Mediji su otkrili niz skandala oko natječaja za voditelja Centra kompetentnosti, a župan nema komentara.

Zdravstveni sustav je opterećen dugovima i skandalima, a župan opet radi ono što mu najbolje ide – šuti.

Otkriveno je kako se lažno trasiralo za gradnju Centra za gospodarenje otpadom, koji može ugroziti Malostonski zaljev i školjkare, a župan – naravno šuti.

Rijetki turisti u vrijeme pandemije, privučeni privatnom inicijativom, požele doći na hrvatski jug, ali odustaju zbog nerazumno visoke cijene PCR testa koja za Korčulu i Orebić iznosi čak 1050 kuna! Župan se dakako, ni po tom pitanju ne želi miješati u vlastiti posao te – šuti“, pitanja su koja je postavio Tolić.

Tolić je ovom prilikom postavio i pitanje plaćaju li porezni obveznici župana da ne bi ništa znao i da bi izbjegavao odgovore na sve svoje probleme i skandale? Plaća li ga da se ne usudi komentirati niti jednu aktualnost u Županiji koju vodi?

„Ova njegova šutnja u psihologiji se naziva “nojev efekt” – izbjegavanje negativnih informacija. Ili ono što bi se u narodu reklo – “zabijanje glave u pijesak”. Uvjeren sam da će građani 16. svibnja reći – “DOSTA!” nojevskoj politici te da će izabrati zaokret i otvoren dijalog o svim problemima i projektima. Problemi nisu tu da se njeguju nego da se rješavaju, ali rješavati probleme treba znati. O problemima ne smijemo šutjeti! Treba nam župan koji nudi odgovore, ne izgovore!“, zaključio je Tolić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA