31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleRK Dubrovnik započeo s eko-akcijama, prvo počistili ispred svojih vrata

RK Dubrovnik započeo s eko-akcijama, prvo počistili ispred svojih vrata

Ronilački klub Dubrovnik je započeo sa svojim aktivnostima. Prva u nizu eko akcija kao i prijašnjih godina održala se ispred kluba. Red je prvo počistit ispred svojih vrata. I to u mjesecu kad klub slavi 60 godina postojanja i neprekidnog rada. Na akciji je sudjelovalo 20-ak volontera što pod morem na moru i na kopnu.

“Trudimo se godinama i dalje ćemo nastavit da nam more i podmorje budu što čišći i ugodniji”, poručili su iz RK Dubrovnik.

Povijest RK Dubrovnik

Ronilački klub “Dubrovnik“ osnovan je 1964. godine, pod imenom „Orhan“. Godine 1980. mijenja ime u Klub za podvodno sportske aktivnosti (KPSA Dubrovnik), a od 1993. godine djeluje pod nazivom Ronilački klub „Dubrovnik“ (RK Dubrovnik). RK „Dubrovnik“ nalazi se u Solitudu, na samom ulazu Luke Gruž. Klub broji preko 100 članova, od kojih je 40-ak stalno aktivnih.

RK „Dubrovnik“ je osnovan zbog svoje istinske predanosti i ljubavi prema moru i podmorju s ciljem da svoje znanje i iskustvo prenese na sve one koji se žele baviti ronjenjem i napredovanjem u ronjenju.

RK „Dubrovnik“ posebno je posvećen ekologiji. Organizira i provodi ekološko- edukativne akcije s ciljem očuvanja podmorja. Surađuje s jedinicama lokalne samouprave u smislu očuvanja podmorja, zatim s Dubrovačkim vatrogascima i Hrvatskom gorskom službom spašavanja, gdje aktivno sudjelujemo u spašavanju ljudi i imovine. Isto tako, sudjeluje u svojstvu organizatora ili partnera u mnogim ekološkim akcijama, a koje se svake godine održavaju diljem Dubrovačko-neretvanske županije, ali i šire, Splita, Kornata, Vukovara. Odazivamo se na slične akcije I van Hrvatske.

Njihovi članovi su pripadnici službe civilne zaštite ravnateljstva MUP-a RH u službi traganja i spašavanja na moru i pod morem u postrojbi Dip Split . Iza kluba je niz akcija spašavanja traganja.

Članovi RK Dubrovnik su svojim radom zalaganjem požrtvovnosti uspjeli nabavit (napokon nakon godina što smo koristili privatne barke brodove gumenjake) plovilo tj gumenjak BSC 750 i na tome im se klub zahvaljuje. Radilo se na postavljanju plažnih ograda za Grad Dubrovnik i sličnim poslovima gdje su članovi kluba volontirali da bi imali danas ovo što imamo. U klubu djeluje 7 instruktora svake godine klub obuči desetak novih ronioca. Roni se cijele godine i u prosjeku klub ima 100tinjak zarona godišnje.

“Vrata kluba su otvorena za sve ljude dobre volje”, poručili su iz RK Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA