28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiREVOLUCIJA DIGITLANIH NOMADA STIŽE U DUBROVNIK: Europski tjedan freelancera od 16. do...

REVOLUCIJA DIGITLANIH NOMADA STIŽE U DUBROVNIK: Europski tjedan freelancera od 16. do 25. listopada

Revolucija digitalnih nomada stiže u Hrvatsku, točnije u Grad Dubrovnik koji je domaćin i predvodnik ove inicijative u Hrvatskoj. ”Dubrovnik za digitalne nomade” naziv je događaja u okviru Europskog tjedna freelancera 2020. koji će se održati u kompleksu Lazareti od 16. do 25. listopada.

Riječ je o najvećem godišnjem događanju usmjerenom na samostalni rad i njegovo osnaživanje, u organizaciji tvrtke Saltwater i Total Croatia News uz pokroviteljstvo i suradnju Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u svjetlu najavljenog uvođenja viza za digitalne nomade u Hrvatskoj. Na ovom međunarodnom susretu Dubrovnik će se predstaviti kao cjelogodišnja destinacija za digitalne nomade što će pomoći njegovom budućem pozicioniranju u ovom modernom svjetskom načinu poslovanja.

Na konferenciji u Lazaretima moći će se sudjelovati fizički, uz ograničeni broj osoba, te on line. Prijave su moguće putem web stranice organizatora (Saltwater) dok je sudjelovanje za Dubrovčane, uz prethodnu prijavu, besplatno. Prvi dio događanja, 16. i 17. listopada, uključivat će gostovanje predavača na temu digitalnih nomada dok će u drugom dijelu, od 18. do 25. listopada, sudionici imati priliku iskusiti pravi doživljaj rada digitalnih nomada.

Jedan od govornika u Dubrovniku bit će i Jan de Jong koji se, kao inicijator uvođenja viza za nomade u Hrvatskoj, susreo i s hrvatskim premijerom Andrejom Plankovićem koji je dao podršku toj inicijativi te je započet proces kojim će Hrvatska postati druga zemlja u Europi (nakon Estonije) i peta u svijetu koja će uvesti ovu vrstu viza, što se planira za početak 2021. godine. Grada Dubrovnika prvi je aktivno podržao ideju i uključio se u promociju.

Digitalni nomadi osobe su koje gotovo isključivo rabe digitalne tehnologije za obavljanje svog posla, obično rade na putu i u potrazi su za destinacijama s ugodnom klimom i poželjnom kvalitetom života. U destinacijama ostaju duže, ulažu u svom novom okruženju osobno, profesionalno i financijski te postaju ambasadori svojih novih gradova i privlače druge digitalne nomade, obitelj i prijatelje.

Grad Dubrovnik u svakom pogledu ima potencijal postati prestižna i poželjna lokacija za ovu revoluciju. Kako bi se privuklo digitalne nomade potrebno je, uz atraktivnu destinaciju, ponuditi i bolje mogućnosti dugoročnog najma, veću angažiranost lokalne zajednice te globalnu promociju, na čemu će gradska uprava strateški raditi u narednom razdoblju zajedno sa svojim partnerima. Usmjerenje Grada prema razvoju takvih diversificiranih oblika ponude znatno će doprinijeti i repozicioniranju Dubrovnika kao turističke destinacije u budućnosti.

Više podataka o konferenciji, uključujući program, govornike i ulaznice, možete pogledati ovdje.

2 KOMENTARI

 1. Posts
  Niksa Kastelani
  25m
  · Shared with Public
  Public
  1 Comment
  Comments

  Niksa Kastelani
  come to Dubrovnik to my apartment you will be safe here 100%

  · Reply
  · 14m

  Write a comment…

  Niksa Kastelani
  tS1hphonsnormed
  · Shared with Public
  Public
  1 Comment
  Comments

  Niksa Kastelani
  Niksa Kastelani
  i AM HAVING APARTMENT FOR 6 PERSONS IN DUBROVNIK, AND AM INVITING ENTIRE FAMILY TO COME FOR MONTHLY STAYS AS MUCH AND WHEN WANT, IN CROATIA WITH id OR PASSPORT YOU CAN STAY 90 DAYS AS TOURISTS, DUBROVNIK IS NO AFFECTED WITH COVID JUST F… See More

  · Reply
  · 17m

  Write a comment…

  Niksa Kastelani
  tSp2onsornea2endh
  · YouTube · Shared with Public
  Public
  Renowned Forensic Death Examiner, Professor Klaus Püschel on COVID-19 Deaths
  youtube.com
  Renowned Forensic Death Examiner, Professor Klaus Püschel on COVID-19 Deaths
  Prominent forensic medicine professor Klaus Püschel has vast experience in autopsying individuals who have died with the Chinese coronavirus in Hamburg, Germ…
  6 Comments
  Comments
  Niksa Kastelani
  YOU’RE A SUPERHOST
  You’re a 7-time Superhost, Niksa. Now more than ever, we’re so grateful you’re an Airbnb host. … See More

  · Reply
  · 16h

  Write a comment…

  Niksa Kastelani
  2tSpdoonso2raheiSd
  · Shared with Public
  Public
  What is Chlorine Dioxide or ClO2? Online Course
  youtube.com
  What is Chlorine Dioxide or ClO2? Online Course
  Welcome, we are glad to announce that our first online course is soon available! This is the first video and we will use it as a sample of what the course it…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA