32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaRESTART KOALICIJA: Dva su novozaražena danas, to su DIP i HDZ

RESTART KOALICIJA: Dva su novozaražena danas, to su DIP i HDZ

Na današnjoj konferenciji za medije na Pilama koju je organizirala RESTART koalicija, predstavili su se kandidati za X. izbornu jedinicu. Napomenuli su koji su njihovi ciljevi i što će napraviti kada dođu u Hrvatski sabor, a oštre kritike uputili su HDZ-u i Andreju Plenkoviću.

-Prije svega najavio bih da smijete postavljati pitanja. No krenimo redom, kao potencijalni saobrski zastupnik osim pomoći našem turizmu i čuvanja priobalja i otoka kao jedinoga glavnog resursa od kojega svi živimo. Zatupat ću politiku odgovornosti to je nešto što je u deficitu u Hrvatskoj, zato ću tom prilikom našega gradonačelnika nazvati „papirnatim gradonačelnikom“ jer on nama i javnosti servira sustavno obmane, privide i krivotvorine. To vidimo po pitanju letova na aerodromu, po pitanju rješavanja ove građevinske stihije u kojoj sudjeluju njegovi najbliži suradnici, a on ih štiti i brani unatoč našim prozivanjima, a i prozivanju vas medija što ga pozicionira kao glavnog odgovornog. On treba preuzeti odgovornost za svoje službenike i djelatnike – kazao je predsjednik dubrovačkog SDP-a i 13. na listi Jadran Barač.

Što se tiče jučerašnje zabrane postavljanja pitanja na konferenciji za medije na Lokrumu, Barač kaže kako je to skandolozni udar na demokraciju i društvo gdje HDZ prema njegovim riječima nameće apsolutnu vlast.

-Apeliram da u nedjelju ne birate političare od papira koji robuju svojim stranačkim prijateljima već da birate političare odgovornosti – dodao je.

-Moram reći da danas imamo dva novozaražena u Hrvatskoj, ali nisu zaraženi koronavirusom već su zaraženi HDZ virusom, a to je Državno izborno povjerenstvo i Stožer. Stožer je otvorio granice, to je neodgovornost, a odluka je stihijska, razlog je glasačko tijelo i 15 tisuća potencijalnih birača. DIP krši ustavno pravo svih građana, trebali su se prije pripremiti, vjerujem duboko da je ovo rađeno u zadnjem tjednu  – rekao je predsjednik županijskog SDP-a i deveti na listi Krešimir Kuran.

– Ja sam u Dubrovniku kao osoba koja je radila dugi niz godina u kongresnom turizmu i osjećam se kao doma. Trebaju nam promjene, a mi kao Restart koalicija ćemo spasiti uništenu ekonomiju i gospodarstvo i učiniti društvo pravednijim za sve, dajući svima jednaku šansu. – rekla je druga na listi Katica Glamuzina.

-U Dubrovnik uvijek rado dolazim, počeo sam dolaziti 70-ih igrajući vaterpolo u Gružu, nažalost ranih 90-ih sam stigao u konvoju, a danas dolazim po poslu politike. Kada bih ja bio u Hrvatskom saboru zalago bih se za decentralizaciju Hrvatske, financijska i politička. Mali poduzetnici, OPG-ovi moraju biti nukleusi iz kojih će se sve u budućnosti razvijati. Tada nam se događati da s monokulturom turizma sve stane, crna jesen je pred nama, ali ako izađete na izbore i date nam povjerenje ta crna jesen će ipak biti malo blaža – kazao je Teo Jeličić, šesti na listi (HSS).

-HDZ u zadnje vrijeme obilazi našu Županiju, hodočaste, hodočasnici s obje strane Markova trga nose hrpe ugovora i stvaraju da oni nešto dijele. Pelješki most kao najvažniji kapitalni projekt je ideja našega pokojnoga župana Šprlje, SDP-ova Vlada na čelu s Milanovićem je pripremila kompletnu dokumentaciju i stavila je taj most u neke realne okvire – rekao je načelnik Općine Smokvica i peti na listi Kuzma Tomašić.

-Skupina avanturista i kockara ide po Hrvatskoj i kocka se sa zdravljem građana i sa sudbinom zemlje, a to je HDZ na čelu s Andrejom Plenkovićem. Jučer je Plenković rekao u Dubrovniku kako nije vrijeme za eksperimente, osoba koja je u Hrvatskoj najviše eksperimentirala je bio Andrej Plenković. Jučer su na Biokovu otvorili jedan vidikovac koji nema uporabna dozvolu i pri tome se toliki zbili u redove da bismo to mogli nazvati korona party. Zbog toga sam ih nazvao avanturistima i kockarima – rekao je Arsen Bauk, nositelj liste Restart koalicije u X. izbornoj jedinici.

Dodao je kako SDP želi ojačati gospodarstvo, povećati plaće i mirovine te zaštiti one najslabije.

-Moramo isto tako biti na braniku demokracije, čuvati ljuska i manjinska prava i biti protiv svake diskriminacije – zaključio je Bauk.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA