34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiREKONSTRUKCIJA PRISTUPNE CESTE LUCI POLAČIŠTE Uskoro početak postupka izvlaštenja

REKONSTRUKCIJA PRISTUPNE CESTE LUCI POLAČIŠTE Uskoro početak postupka izvlaštenja

U Korčuli je danas održan sastanak predstavnika Županijske uprave za ceste na čelu s ravnateljom Ivom Kaštelanom te predstavnicima Grada Korčule i Upravnog odjela za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije, na čelu s pročelnikom Mihom Baćom.

Tema sastanka je bio početak postupka izvlaštenja zemljišta, a u svrhu početka provođenja projekta rekonstrukcije pristupne ceste luci Polačište od naselja Račišće do Grada Korčule.

Kako je istaknuo ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan, postupak izvlaštenja počinje uskoro, ugovorom je za njega osigurano 15 milijuna kuna, a prve isplate će biti krajem ove godine.

Podsjećamo, pristupna prometnica luci Polačište obuhvaća radove rekonstrukcije županijske ceste Korčula – Račišće, pri čemu će se u potpunosti obnoviti kolnik, riješiti pitanje odvodnje ceste, zaštita i izmještanje postojeće komunalne infrastrukture, izgradnja novog sustava javne rasvjete, izgradnja potrebnih potpornih i obalnih zidova, uređenje parkinga i odmarališta uz trasu kao i izgradnja novog kontinuiranog nogostupa uz kolnik. Duljina zahvata ceste iznosi okvirno 12 kilometara s početkom na državnoj cesti D118, a završava na udaljenosti od približno 200 metara od mjesta Račišće.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA